SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Bu bitkinin çayı hafızayı diriltiyor! Her gün içince hafızayı 10 yıl gençleştiriyor

Bu bitkinin çayı hafızayı diriltiyor! Her gün içince hafızayı 10 yıl gençleştiriyor

16 Ekim 2023 Pazartesi - 16:12




Beyin sağlığı beraberinde sağlıklı bir yaşamı da getiriyor. Yaş ilerledikçe hafıza gerilemesi meydana gelebilir ve bu da yaşam kalitesinin düşmesine yol açabilir. Kötü bir hafıza, günlük işlevlerin yerine getirilmesine bile engel olabilir. Sizler için araştırdığımız bu şifalı bitkinin çayı; hafızayı destekliyor, zihinsel uyanıklığı sağlıyor, hafızanın 10 yıl gençleşmesini sağlıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmeden antioksidan koruma sağlamaya kadar faydaları saymakla bitmiyor.





Biberiye çayı, Rosmarinus officinalis isimli bitkinin yapraklarından elde edilir. Biberiyenin içerisinde A, B1, B6, B9, C vitaminleri, magnezyum, kalsiyum, manganez ve demir bulunur. Bakteri ile enfeksiyonların üzerinde etkilidir.

Biberiye çayı; genel beyin sağlığını iyileştirebilir, düzenli tüketimi beyin sağlığına yardımcı olabilir. Zihinsel yorgunluğun azalmasında ve zihinsel uyanıklığın artmasına yardımcı olabilir.

Yaşlanmaya bağlı olarak gelişen zihinsel problemlere karşı iyi gelir, unutkanlık sorununun azalmasına destek sağlayabilir. Hafızanın güçlenmesinde etkilidir ve hafızanın performansının artmasını sağlayabilir, konsantrasyonu artırmayı sağlar.

Yapılan bir çalışmaya göre biberiyenin uzun süreli hafızayı geliştirdiği, beyne olan kan akışını destekleyen enzimleri uyardığı sonucuna ulaşıldı.

BİBERİYE ÇAYININ FAYDALARI


Uyumadan birkaç saat önce biberiye çayı tüketmek; uyku problemlerinin giderilmesine yardımcı olabilir. Biberiye çayı, günde 3 fincan kadar tüketilebilir, metabolizmayı hızlandıran etkisi sayesinde diyetlerde de tüketilebilinir.

Biberiye çayının, antiseptik özelliği bulunur bu sayede boğaz ve ağızda oluşan yara ile tahrişlerin iyileşmesine yardımcı olabilir.

SİNDİRİME İYİ GELİR

Biberiye çayı, kabızlık ve hazımsızlık gibi sindirim sorunlarını gidermeye yardımcı olabilir.

Tüketilen yağlı yiyeceklerin sindirilmesinde kolaylık sağlayabilir.



Antioksidan özelliği bulunur bu sayede ödem attırır ve idrar söktürür.

Biberiye çayı tüketmek; sinir sisteminin normal işlevlerinde çalışmasında etkilidir, stres yönetiminin kolay bir şekilde olmasını sağlar.

HASTALIKLARA KARŞI MÜCADELE EDER

Biberiye çayının içeriğinde yer alan vitaminler, bağışıklığın güçlendirilmesini sağlar böylece hastalıklara karşı mücade eder.

İçeriğinde yer alan bazı bileşenler, kanser hücrelerinin büyüyüp yayılmasını önlemeye destek sağlayabilir.


Kan dolaşımının iyileşmesini sağlayabilir. Dolaşım sisteminin düzenlenmesini sağlayarak kalp hastalıkları tehlikesinin azalmasında etkili olabilir.

Migren ağrılarının azalmasına yardımcı olur.

Eklem ve kas problemlerinin olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olur.

Biberiye çayı, antioksidan özellikleri sayesinde cilt sağlığına iyi gelir. Cildi, serbest radikallerin zararlarına karşı koruyabilir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap