SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Boğaz ağrısını geçirmenin doğal yolları

Boğaz ağrısını geçirmenin doğal yolları

20 Mart 2022 Pazar - 14:28




Herkesin sık sık yaşadığı boğaz ağrısı, enfeksiyon ve soğuk havaların da etkisiyle bu günlerde biraz daha fazla rastladığımız bir durum haline geldi. Hal böyle olunca bizler de ‘İlaç kullanmadan boğaz ağrısını doğal yollarla nasıl geçirebiliriz’ sorusunu siz değerli okuyucularımız için haberimizde derledik. İşte detaylar…





Boğazda ağrıyanmakurulukkaşınmayutkunurken acıma hissi olarak kendini gösteren sağlık problemi olan boğaz ağrısı hafif gibi görünse de oldukça can sıkıcı bir durumdur.

Çoğu boğaz ağrısının sebepleriSoğuk algınlığınezle veya grip gibi viral enfeksiyonlar, bazen de kuru hava gibi çevresel faktörlerdir.

Ayrıca Alerjik durumlarEvcil hayvan tüyleriev akarları ve polene karşı alerjilerde boğaz ağrısına yol açar.

Boğaz ağrısında yemek yeme, yutkunma gibi zorluklar olsa bile, genellikle çözümü kolay olan basit bir sağlık problemidir.

Boğaz ağrısı bazı durumlarda başka bir hastalığın habercisi olabilir. Boğaz ağrısının yanındaBurun tıkanıklığıhapşırma, burun akmasıateşöksürüktitremevücut ağrıları ve iştah kaybı gibi belirtiler var ise doktora başvurulması gerekir.


Bakterilerin neden olduğu streptokak enfeksiyonunda doktor kontrolünde antibiyotik tedavisi kullanmak gerekebilir.

Zencefilzerdeçal ve karabiberibal ile karıştırarak her sabah 1 tatlı kaşığı tüketmek boğaz ağrısı ve enfeksiyonlarının giderilmesine yardımcı olur.

Boğaz ağrısını hafifletmek için ılık tuzlu suyla gargara yapılabilir. (Çocuklar için uygun değildir.) Yarım çay kaşığı tuzu bir bardak ılık suya karıştırın, sonra gargara yapın ve tükürün. Bu sayede boğazınızı nemli tutarak kaşınma hissini ortadan yok edebilir.

Boğaz enfeksiyonlarına karşı turşu ve kefir gibi önemli probiyotik kaynaklarını günlük beslenme planınıza dahil edin.

Boğaz ağrısı için bitki çayları da tercih edilebilir. Bu çayları tüketirken çok sıcak olmamasına dikkat edilmeli.


Bal ve zencefilin gücü: 1 bardak balın içerisine bir yemek kaşığı toz zencefil ile yarım limonun suyunu ekleyip karıştırarak her sabah bir kaşık tüketilebilir. 

Elma sirkesi antibakteriyel özelliği ile öne çıkan bir ürün. Yutkunurken boğaz ağrısı çekiyorsanız  iki yemek kaşığı elma sirkesini azıcık su ile seyreltip gargara yapabilirsiniz.

Önemli not: Tanı veya tedavi içinde değil, bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. Ayrıca burada yazılan ürünlere hassasiyeti olanlar kesinlikle kullanmamalıdır...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap