SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Bir salata lütfen!

Bir salata lütfen!

27 Eylül 2014 Cumartesi - 11:41




Diyet yapan veya sağlıklı beslenmeyi hayat biçimi şekline getirmiş kişilerin restoranlarda en çok tercih ettiği yiyecek salata olmakta.





Salata, içerisinde bol sebze barındırması nedeniyle oldukça sağlıklı bir yiyecektir. Özellikle vitamin, mineral ve posa açısından son derece zengindir. Ancak içerisine eklenen birtakım soslar salataların enerji içeriklerini artırabilir. Özelikle krema, mayonez ve fazla yağ içeren soslar kilo vermenin yerine kilo artmasına neden olabilir. Sosların dışında yine salatalara eklenen kuruyemiş, kızarmış et ürünleri, çok yağlı peynirler de salatanın enerji içeriğinin artmasına neden olabilir. Bu nedenle salatalar az yağlı veya yağsız olarak tercih edilmelidir. Limon, sirke veya az miktarda nar ekşisi de salatalara eklenebilir. DENGELİ BİR ÖĞÜN İÇİN... Bir öğünde sadece salata tüketilecekse eğer salatanın içerisine ızgara kırmızı et, tavuk, balık veya peynir eklenmelidir. Yağsız ve tuzsuz, sadece yeşilliklerden oluşan bir salata, bir öğünü tamamlamak için yeterli değildir. Bu şekilde bir öğün tüketildiğinde yetersiz kalori alımı olur ve buna bağlı olarak metabolizma yavaşlayabilir. Yavaşlayan metabolizma da kilo verimini engeller. Dengeli bir öğün için az yağlı ve az tuzlu, içerisinde bir et ürünü bulunan bir salata tercih edilmelidir. LEZZETİ ARTIRIN Salatanın yeşillikleri için de kışın marul, beyaz veya mor lahana, havuç, turp, yazın ise domates, salatalık, biber, semizotu, maydanoz gibi sebzeler kullanılmalıdır. Ödem atılmasına yardımcı etkisi nedeniyle özellikle beyaz lahana ve maydanozun salatalara eklenmesi yararlı olur. Acı yemek metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olduğundan, salatalara acı taze biber veya acı baharatlar eklenebilir. Salatalarda lezzeti arttırmak için baharatlar bol bol kullanılabilir. Yine öğünün karbonhidrat içeriğinin tamamlanması için de salataların yanında mutlaka 2-3 dilim koyu renkli ekmek tüketilmelidir. İçeriğinde makarna, bulgur bulunan salatalarda ekmek tüketimi 1 dilimle sınırlandırılmalıdır.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap