SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Bebekler bu şekilde uyutulmalı! O kadar faydalı ki...

Bebekler bu şekilde uyutulmalı! O kadar faydalı ki...

18 Haziran 2023 Pazar - 12:20




Anneler ve babalar için dikkat çeken bir bebek uyutma uyarısı geldi. Uyku koçu Netta Bacher, bebeklerin mutlaka yüzüstü yatırılması gerektiğini nedenleriyle birlikte anlattı.





Bir bebek doğduğunda, başı tüm vücudunun yaklaşık dörtte biri kadardır. Yeni doğmuş bir bebeği yüz üstü yatırırsanız, başını dik tutmakta zorlanabilir.

Ama onu ne kadar erken yüz üstü yatırırsanız o kadar iyi çünkü yüzüstü uyumak onun günlük rutininin bir parçası haline gelir ve her seferinde bu beceride daha iyi olur.

Çoğu ülkede Sağlık Bakanlıkları küçük bebeklerin sırt üstü uyumasını tavsiye ettiğinden, birçok bebek uyanıkken bile sırt üstü uyumaz. Bu, gelişimsel gecikmelere ve fonksiyonel simetri eksikliğine neden olabilir.

Bebek gelişim rehberi ve uyku koçu Netta Bacher bunun neden bu kadar önemli olduğunu anlattı.

BAŞIN SERBEST HAREKETİNE NEDEN OLUR


Bebekler bir tarafı veya diğerini tercih etmeden doğarlar, bu nedenle motor simetriyi korumak önemlidir. Bu, sağ tarafta yapılan her hareket için, sol tarafta yapılmasının yanı sıra bebeği her iki taraftan alarak her iki tarafta da yuvarlanma çalışması yapılmasının önemli olduğu anlamına gelir.

Bu şekilde, bebeğin boynunun ve başının pozisyonlarının simetrik olmadığı bir durum olan tortikolisi önlersiniz. Doğuştan tortikolis, bebek anne karnında yanlış pozisyonda ise ancak sonradan edinilmiş bir gaga varsa gelişir ve bu durumda bebek boyun kaslarındaki dengesizlik nedeniyle başını sadece bir tarafa çevirmeyi tercih eder.

Sırt üstü yatmak, başın hem sağa hem de sola olmak üzere her iki tarafta serbestçe hareket etmesini sağlar. Bebek etrafına bakıp sizinki gibi tanıdık bir sese odaklanabilir.

Bebekler sırtüstü yatırıldığında bebeğin kafa bölgesindeki tüylerin seyrelir. Ayrıca kafatası düzleşmesi ortaya çıkabilir. Yüzüstü yatırmak bu durumun önüne geçer. 

ELLERİNDEN GÜÇ ALMAYI KAVRARLAR


Bebeğin başını kaldırmak, motor gelişiminde erken fakat kritik bir aşamadır. Bebek ellerinin üzerinde durur ve bulundukları yüzeyi sertçe iter, bu da başını dik tutmasına yardımcı olur.

Motor beceri gelişiminin her aşamasında, yüzüstü pozisyonda öğrenilen, ayağa kalkmak için elleri bir yüzeye bastırma yeteneği gerekli ve kritiktir. Bu nedenle bebeğin yüzüstü olduğundan emin olmak önemlidir. Nefes almayı engelleyebileceğinden korktuğunuz için veya bebek rahatsız göründüğü için geciktirmeye çalışmayın.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap