SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Bebeğinizde bu görülüyorsa dikkat!

Bebeğinizde bu görülüyorsa dikkat!

23 Ekim 2023 Pazartesi - 11:06




Bebekte görülen pamukçuk yetersiz bağışıklık alarmı





Prof. Dr. Cumhur Aydemir, Bebeklerde 6 aydan sonra görülen pamukçuk enfeksiyonunun bağışıklık sistemi yetersizliğine işaret edebildiğini söyleyerek takip edilmezse başka organları etkileyen daha ağır hastalıklara neden olabileceği uyarısında bulundu.

Bebeklerde 6 aydan sonra görülen pamukçuk enfeksiyonunun bağışıklık sistemi yetersizliğine işaret edebildiğini söyleyen Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumhur Aydemir, takip edilmezse başka organları etkileyen daha ağır hastalıklara neden olabileceği uyarısında bulundu.

Aydemir, gereksiz antibiyotik kullanımının da pamukçuğa neden olabileceğine de değinerek, “Anne ve bebeklerde gereksiz antibiyotik faydalı bakterilere zarar vererek mantar enfeksiyonlarını artırır. Benzer şekilde anne sütü alamayıp biberonla mama alan bebeklerde hijyen sorunlarına bağlı olarak daha sık görülür.” dedi.

Aydemir, anne sütüyle beslenen bebeklerde, hem ağız içi hem de bağırsaklarda normal floradaki faydalı bakterilerin sayısı ve türü daha fazla olduğu için mantar enfeksiyonlarına karşı koruyuculuk sağladığını belirterek, “Bu nedenle pamukçuğu önlemek için çocuklarda gereksiz antibiyotik kullanımından kaçınılmasına ve mümkün olduğunca anne sütüyle beslenmeye önem veriyoruz” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap