SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Bakımlı ayaklar zarif adımlar

Bakımlı ayaklar zarif adımlar

13 Temmuz 2016 Çarşamba - 11:33




Sıcak hava, güneş, deniz derken tüm kış kapalı ayakkabılar içinde sıkılaşan ayaklarımız rahata kavuştu.





Sıcak hava, güneş, deniz derken tüm kış kapalı ayakkabılar içinde sıkılaşan ayaklarımız rahata kavuştu. Fakat gerekli bakımı uygulamadığımız takdirde, hem sağlık hem de estetik açıdan pek çok sorunla boğuşmamız gerekebilir. Bu nedenle işte size bakımlı ayaklara dair birkaç minik tüyo…

1- İster terlik, ister sandalet ya da ayakkabı giyin, seçtiğiniz tasarım mutlaka ayağınıza uygun olmalı. Aksi takdirde ayağınız hem deforme olur, hem de nasır ve benzeri oluşumlara neden olabilir.

2- Günün yorgunluğunu üzerinizden atarken vücudunuzun tüm yükünü taşıyan ayaklarınıza ayrı bir özen göstermelisiniz. Eve geldiğinizde ılık ve içine çok az karbonat koyduğunuz suda ayaklarınızı bir süre dinlendirmek size büyük bir rahatlık sağlayacak.

3- Ayak topuklarındaki çatlaklar, yaz aylarında gözü rahatsız eden görüntüler arasında yer alıyor. Çatlaklardan kurtulmak için her duştan sonra topuklarınızı nemlendirici kremle masaj yaparak ovmalısınız.

4- Ayak topuğu masajı sadece çatlakları gidermek için değil, ayağınızın kan dolaşımını olumlu yönde desteklemek anlamında da çok önemli.


5- Ayak bakımında kullanacağınız kremi seçerken, tıpkı yüzünüzde olduğu gibi, mutlaka cilt tipinize uygun bir ürün seçmelisiniz.

6- Her banyodan sonra topuklarınızdaki ölü deriyi ponza taşıyla temizlemelisiniz.

7- Pedikür yaptırır ya da yaparken, ayak parmaklarınızdaki ölü deriyi temizleme sürecinde canlı deriye zarar vermemeye dikkat etmelisiniz.

8- Ayak tırnaklarınızı keserken, tırnağı gereğinden uzun ya da kısa kesmek batık gibi sorunlara yol açabilir.

9- Ayak masajına ihtiyaç duyduğunuz günlerde ayağınızı bir dakika tazyikli soğuk suda tuttuktan sonra lavanta yağıyla masaj yapmak ayağa büyük bir rahatlık ve yumuşaklık verir.


10- Sabah yumuşacık ayaklarla güne başlamak için ayağınıza yoğun bir nemlendirici uygulayıp pamuklu çorap giyerek yatmak size istediğiniz sonucu verir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap