SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Bakan Koca'dan çocukluk çağı aşıları uyarısı!

Bakan Koca'dan çocukluk çağı aşıları uyarısı!

10 Ekim 2023 Salı - 12:13




Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 aşısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Koca: "Bazı kesimlerce "aşı karşıtlığı" olarak yorumlanmasını değerlendirerek "Aşı karşıtlığı konusu en son bize yakıştırılabilir. Aşı karşıtlığının mantıklı hiçbir yanı yoktur. Çocukluk çağı aşı programı konusunda tüm vatandaşlarımız son derece hassasiyetle hareket etmeli" dedi.





Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Koca, Kovid-19 aşısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

'Aşı karşıtlığı konusu en son bize yakıştırılabilir' diyen Bakan Koca sözlerini şöyle sürdürdü:

"AŞI KARŞITI DEĞİLİM"

"Bu süreçte Türkiye, bağışıklama programında bulunan çocukluk çağı aşılarında, yüzde 95’in üzerinde, aşılama oranına sahip olmuş durumda. Bakanlığımıza bağlı konularda tüm süreçleri bilim kurulları ile birlikte yürütüyoruz. Dolayısıyla bizim bilime, akla, mantığa karşı olmamız söz konusu dahi olamaz. Aşı karşıtlığının mantıklı hiçbir yanı yoktur. Bizim de aşıya karşı olmak gibi bir durumumuz asla söz konusu olamaz. Bazı açıklamalarımın hekim ve bilim insanlarına yönelik olduğuna dair yorumlar yapanlar oldu. Onları hedef göstermekle itham ettiler. Açıklamamdan böyle bir sonuç çıkarılması kesinlikle mümkün değil. Bu açıklamalar, hekimlerimizin önlüğünün beyazına, leke gelmemesi ve onları muhafaza etmek adına yapılmış açıklamalardı. Dolayısıyla çocukluk çağı aşı programı konusunda tüm vatandaşlarımız son derece hassasiyetle hareket etmeli ve çocukluk çağı aşılarının yaptırılmasını temin etmeli. Aşı programındaki aşılarından eksikleri olan çocuklarımızın aşılarını çocuklarına özenle yaptırmalılar" 

"KOVİD-19 MEVSİMSEL HALE DÖNEBİLİR"


'Mevsimsel grip aşılarının Kovid-19’a karşı da koruyucu hale gelmesi mümkün mü? sorusunu yanıtlayan Koca şu ifadeleri kullandı: "Grip aşısı için, kendisine aşı tanımlanmış olan herkes mevsimsel grip aşılarını yaptırmalı. Kovid-19, mevsimsel hale geldiğinde, belki grip aşısındaki mevsimsel suşlara ilave edilerek mevsimsel grip aşısı şekline dönebilir. Mevsimsel hale gelmesi önümüzdeki süreçte gerçekleşebilir. Dolayısıyla bu anlamda bir endişemiz yok. Bakın aşılama konusundaki hassasiyetimi çocukluk çağı aşıları ve grip aşıları üzerinde ısrarla gündeme getiriyorum. Bu söylemler aşı karşıtlığı ile örtüşebilir mi?"

22. ŞEHİR HASTANESİ AÇILDI

Şehir Hastanleri ile son durum değerlendirmesi yapan Koca 22. hastanenin açıldığını belirterek; "Bugün Gaziantep Şehir Hastanemiz hasta kabulüne başladı. Böylelikle 22. Şehir Hastanemiz açılmış oldu. Bir iki hafta içerisinde İzmir Şehir Hastanemizde de hasta kabulüne başlayacağız. Bütün büyük şehirlerimizde Şehir Hastanesi yapmak üzere bir planlama yapıldı. Kimisinin projesi tamamlanırken kimisinin de yapımı devam ediyor. İnşaatı devam edenlerle birlikte toplam 37'ye yakın Şehir Hastanemiz tamamlanmış olacak" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap