SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Aşı çalışmalarından kötü haber: ''Bu yıl beklemeyin!''

Aşı çalışmalarından kötü haber: ''Bu yıl beklemeyin!''

07 Mayıs 2020 Perşembe - 10:21




Çin'de ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılarak pandemi halini alan koronavirüse karşı aşı çalışmaları tüm hızıyla sürerken Aşı üzerinde Pfizer ve BioNTech ile çalışan Dr. Mark Mulligan, "Aşıyı bu yıl beklemeyin" dedi.





New York Üniversitesi bünyesindeki Aşı Merkezi’nde çalışan ve aynı zamanda Pfizer ve BioNTech ile birlikte corona virüsüne karşı geliştirilen aşının projesinde de yer alan Dr. Mark Mulligan, CNN’de Erin Burnett’in OutFront isimli programına konuk oldu.

Dr. Mulligan, corona virüsüne karşı aşının geliştirilme aşamasında olduğunu söylerken, “Bilim insanları şu an herhangi bir aşının işe yarayıp yaramayacağını bilmiyorlar” dedi.

“NİSAN VE MAYISA KADAR BEKLEMEYİN”

Aşı geliştirilme süreci olarak bir yılın çok büyük bir başarı olduğunu söyleyen Mulligan, “Gelecek yıl Nisan ya da Mayıs ayına kadar aşı beklemeyin” ifadesini kullandı.

Aşının ilk aşamasının güvenli olup olmadığını kontrol etmek olduğunu söyleyen Mulligan, “Bu aşama genelde 3-4 ay sürer. Bu aslında en önemli aşamadır. Bu aşının işe yarayıp yaramayacağı sorusuna cevap ararız, bu aşının gerekli antikor üretip üretmediğine bakılır. Bu süreç aylar sürebilir. Ben bu yılın sonunda ve gelecek yılın başında kesinlikle bir cevap bulacağımızı düşünüyoruz” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap