SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Alzheimer merkezi dünyaya örnek gösterildi

Alzheimer merkezi dünyaya örnek gösterildi

19 Aralık 2019 Perşembe - 13:37




Türkiye Alzheimer Derneği, Karatay Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle Konya'da kurulan Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi, sunduğu sosyal hizmet ve etkinlikler bakımından Dünya Sağlık Örgütünün takdirini topladı.





Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından  hazırlanan raporda, Konya'da, bakımı zor olan alzheimer hastalarına hizmet veren  Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi'nden övgüyle söz edildi. Karatay ilçesinde 3 yıl önce kurulan merkezde, bir yandan alzaymır  hastalarıyla yakından ilgilenilirken, bir yandan da psikolojik destek verilen  hasta yakınlarının yaşam kalitesi yükseltilmeye çalışılıyor.

Uzmanlar tarafından özel sosyal aktiviteler düzenlenerek, günün büyük  bir kısmını merkezde geçiren hastaların, keyifli ve kaliteli vakit geçirmeleri  sağlanırken, hasta yakınlarının da yükü azaltılıyor.
Dünya Sağlık Örgütünün ilgisini çeken alzaymır merkezi, örgüt  tarafından hazırlanan yıllık raporda, verdiği sosyal hizmet ve etkinlikler  bakımından örnek gösterildi.
 



Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, alzaymır merkezinden birçok hastanın faydalandığını, halen 102  hastanın tedavisinin devam ettiğini söyledi. Son günlerde bu tür hizmetlere ağırlık verdiklerini ifade eden Kılca,  "Hastalarımız burada rehabilite ediliyor, tedavi görüyor. Sosyal ve kültürel  faaliyetlerle kreşte olduğu gibi vakit geçiriyorlar." diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap