SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Acıkmamak için iyi beslenin

Acıkmamak için iyi beslenin

04 Temmuz 2015 Cumartesi - 12:01




Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Güler, Ramazan ayında da sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemini ve dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.





17-18 saat aç kalınan Ramazan'da mutlaka sahura kalkılması gerektiğini belirten Güler, “Sahurda protein ağırlıklı beslenmeliyiz. Sofrada yumurta ve peynir olmalı, yanında süt ürünlerinden yoğurt, ayran, kefir veya süt tercih edilebilir''dedi.Sahurda protein ağırlıklı beslenme gün içerisinde acıkmamızı ve kan şekeri yükselmesini engeller. Ekmek olarak da tam tahıllı ekmek tüketirsek gün içerisinde tokluk hissi verir ve bağırsaklarımızın daha rahat çalışmasını sağlar. Uzun süren açlık sonrası gün içerisindeki kan şekeri düşüşünü en aza indirebilmek için sahurda meyve tüketmeliyiz. Diyabet geçmişimiz yok ise muz tercih edebiliriz. Uzun süre tokluk hissi verir fakat kabız yapma ihtimali olduğu için bazı akşamlarda kuru meyvelerden yapılmış şekersiz hoşaflar tüketebiliriz" diye konuştu.

“Orucumuzu açarken daralan damarların biranda genişlemesini engellemek için ilk 1-2 su bardağı su ile orucumuzu açmalıyız" diyen Güler, “Damarlardan hızlı kan akışı kan şekeri ve tansiyonumuzun düşüşüne, bu da yemek sonrası tatlı krizleri oluşmasına sebep olur. Yemeği bitirdikten sonra sahura

kadar minimum 2 litre su tüketmeliyiz. İftarda orucumuzu açtıktan sonra çok sıcak olmayan az yağlı bir çorba ile salata yemeliyiz. Üzerine 15 dakika ara verip sonra ana yemek yemeliyiz. Verilen bu ara kan şekerimizin hızlı yükselmesini engelleyip, besinlerin daha rahat sindirilmesini sağlar" şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap