SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Acile başvuru bir haftada yüzde 50 arttı

Acile başvuru bir haftada yüzde 50 arttı

21 Aralık 2023 Perşembe - 22:33




Kış aylarının gelmesiyle beraber hastalıklar gün yüzüne çıktı. Özellikle grip daha sık görülürken acil servislere de bu şikayetlerle başvuranlar arttı.





İstanbul'da Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi acil servisine günlük başvuru sayısı son bir haftada yarı yarıya arttı. Başvuran her 100 kişiden 70'i grip.

Son zamanlarda kış aylarının da gelmesiyle beraber halsizlik, hapşuruk ve öksürük belirtileri yaşayanların sayısında artış görülüyor. İstanbul'da Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde acil servise son bir haftada başvuran hasta sayısı yaklaşık yüzde 50 artış gösterdi.

NTV'den Melike Şahin'in haberine göre, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Acil Sorumlusu Uzm. Dr. Ertuğrul Altuğ, 2 binlere yakın olan ortalamanın 3 bine kadar çıktığını dile getirip başvuruların yüzde 70-80'inin gribal enfeksiyon denilen hasta grubunun oluşturduğunu ifade etti.

KALABALIKTA MASKE ÖNERİSİ

Grip kadar yaygın değil ancak koronavirüs, RSV ve rinovirüs de son dönemlerde etkili olan virüsler arasında yer alıyor.

65 yaş üstü kişiler, kalp, akciğer, diyabet gibi kronik hastalığı olanlar ya bağışıklığı baskılananlar gibi risk grubunda olanlarda grip tehlikeli olabiliyor.

Altuğ, virüslerden korunmak için kalabalık ortamlarda maske takılmasını önerip gribal enfeksiyonların herhangi bir tedavi alınmaması durumunda ıhlamur-nane- limon ve normal istirahat süreciyle geçebileceğinin altını çizdi.

Altuğ, hastanelere başvuru sayısındaki artışın pandemin olumsuz etkisi olabileceiğinin de altını çizdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap