SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Tarihe kepenk!

Tarihe kepenk!

27 Temmuz 2017 Perşembe - 09:11








Bir süre önce, adı ‘Kanuni Evi’ iken değiştirilip ‘Osmanlı Kültürevi’ yapılmış ve özünden uzaklaştırılmıştı. Şimdi ise binanın tarihi kimliğini de hiç edilmiş durumda. Binanın estetiği ve tarihi mimarisi yok sayılarak önüne 2017 model kepenk monte edilmiş.

Koca tarih, şehir kültürü çöpe atılarak! Binanın yerleşkesindeki bahçe 12 ay turizme hizmet edecek değere sahip olmasına rağmen aylarca kapalı da olsa tek kelam edilmez. Bir tarih bu kadar basitçe katledilirken bu olaya sessiz kalanların şehir turizmi ve kültürü için ne katkı sunabileceklerinin cevabı ortadadır: koca bir hiç… Dedik ya; konunun muhattapları kafasını kaldırsa belki görecek ama, keşke kaldırsa!

ŞİMDE SÖZ SIRASI VATANDAŞLARDA

AK Parti işi sıkı tutuyor. Şimdiden 2019 da yapılacak seçimlerin çalışmalarına başladılar. Açıkçası yerel seçimler için start verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan her konuşmasında yaptığı metal yorgunluk vurgusu çalışmaları, bir bakıma hayata geçecek. AK Parti genel merkezi, partilerine bağlı belediyelerle ilgili yurt genelinde anket yaptırıyor.

Trabzon’la ilgili anket te hafta sonu yapılacak. AK Parti’nin yapacak olduğu anket vatandaşlarla yüz yüze ve telefonlarla yapılacak. Ankette sorulacak soru ise belediyenin verdiği hizmetten memnun musunuz olacak? Bakalım AK Partili belediye başkanları yapılacak anketlerden geçer not alacak mı? Siyaset böyle bir şey... Gün geliyor hakkınızda fermanda yazılıyor. Gün geliyor teraziye koyulup, başkanlık döneminizdeki yaptığınız olumlu veya olumsuz işler tartılıyor. Bize göre AK Parti yönetimi doğru olanı yapıyor.


İÇİ KAYNIYOR

AK Partiden yazmışken, yine oradan devam edelim. AK Partili olan bir dostumuz aradı, partiyle ilgili güzel şeyler yazdığımızı söyledi bizlere. Ancak konuşmasının içerisinde partinin içerisindeki kapı arkalarında yapılan savaşı neden yazmadığımızı söyledi. Konuyu dostumuz Cumhurbaşkanı Erdoğan’a getirdi. Sayın Erdoğan için ‘Allah yardımcısı olsun’ dedi. Ve devam etti: ‘Cumhurbaşkanımız elini ayağını partiden çeksin, AK Parti selvi ağacı gibi devrilir.

İçerde öyle bir kavga var ki, kavga il teşkilatlarından tutun, belediyelere kadar sirayet etmiş. Trabzon’da neredeyse herkesin gözü önünde kavga eder duruma gelindi. Eğer bunun önüne geçilmezse AK Parti’nin işi 2019 seçimlerinde zor olur’ Dostumuz uyarısını partisi için yaptı. Söz ve icraat genel merkezdeki icraatın içeresinde olanlarda. HİÇ YAKIŞMADI Turizm yolunda önemli adımlar atan, tarihine ve kültürüne değer veren Trabzon’un orta yerinde, önceki gün meydana gelen bir olay şehre hiç yakışmadı.

Maraş Caddesi üzerinde bulunan ‘tarihi’ Ziraat Bankası binasının merdivenlerinde elinde alkol şişesiyle etrafı dağıtmış şekilde sızıp kalan bir kişi, vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla şaşkın bakışlar arasında hastaneye kaldırıldı. Trabzon’da ender yaşanan bu durum çevredeki insanları hayrete düşürürken, akıllara ‘Bu adam burada içip, dağıtıp sızana kadar emniyet görevlileri neredeydi?’ sorusunu da getirdi.

Bu kadar kısa süreye sığmayacak bir durum söz konusuyken bu kadar uzun sürede fark edilmeyecek kadar, isteyenin elini kolunu sallayarak gezebileceği hatta sızacağı bir yer mi Trabzon caddeleri? Hele de iki tarafında da karakol olan bir yerde böyle bir olayın yaşanması insanları daha da tedirgin etti. Umarız Trabzon’un tarihi değerlerine olduğu kadar gelenek ve göreneklerine de saygısı olan turistler ve halkımız bu görüntüyle hayal kırıklığına uğramamıştır!


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap