SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 27.05.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 27.05.2024

27 Mayıs 2024 Pazartesi - 08:17




Olaylar ve Yaşananlar | 27.05.2024





ULUSOY’A SAYGI ÖDÜLÜ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) eski meclis başkanlarından merhum Ali Osman Ulusoy’a, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen programda Ustalara Saygı Ödülü verildi. Merhum Ulusoy’un ödülünü TTSO Meclis Başkan Yardımcısı Hülya Ulusoy aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILDI

DEİK Ustalara Saygı Ödül Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, TOBB Başkanı ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla düzenlendi. Ustalara Saygı Ödülleri çerçevesinde TTSO eski meclis başkanlarından, Türkiye – İran İş Konseyi Kurucu Başkanı merhum Ali Osman Ulusoy da ödüllendirildi. Merhum Ali Osman Ulusoy’un ödülünü, TTSO Meclis Başkan Yardımcılığı görevini yürüten kızı Hülya Ulusoy, DEİK Başkanı Nail Olpak ve AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi’nin elinden aldı.

SOYLU: DERİN YARALAR AÇAR

AK Parti sokak hayvanları ile ilgili yeni düzenleme için kolları sıvadı. Hayvanları Koruma Kanunu için yapılacak değişiklik ise vatandaşlardan ve muhalefetten tepki çektiği kadar parti içinde de bölünmelere neden oldu. Bunlardan biri de Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu. Soylu, yeni düzenleme hakkında yaptığı açıklamada; “Köpeklerin uyutulması ülke toplumunda büyük yaralar ve geri dönüşü olmayan travma yaratır. Avrupa’nın uyguladığı kötü örnekler bizim merhametli Türk halkının örf ve adetlerine uygun değildir. Canların hayatı polemik yapılacak konu değildir. Onlar Allah’ın bize emanet ettiği sessiz kullarıdır” dedi.

BOŞ KOLTUK

Yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasette bir yumuşama dönemine gireceklerini açıklamıştı. Bu kapsamda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde görüşmüşlerdi. Bu görüşmenin ardından gözler CHP'den AKP'ye çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'ye iade-i ziyaret gerçekleştirmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanlığından CHP’ye henüz bir randevu talebi gitmedi ama ziyaretin bir sürpriz olmazsa haziran ayının ilk yarısında gerçekleşmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18 yıl sonra yapılacak CHP ziyaretinde nasıl ağırlanacağı da merak konusu. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel’in makam odasında misafir edilecek. Önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından aynı şekilde kullanılan makam odasındaki oturma düzeninde Erdoğan’ın ziyareti için değişiklik düşünülmüyor. CHP Genel Başkanının makam odasında diğer siyasi parti genel başkanları nasıl ağırlanıyorsa Cumhurbaşkanı Erdoğan da öyle ağırlanacak. İki lider aynı hizada bulunan tekli koltuklara oturacak. Ziyarete eşlik edenler olursa onlar da tekli koltukların iki yanındaki kanepelerde yerlerini alacak. Böylece AKP Genel Merkezi’ndeki görüşmede tartışma yaratan 'boş koltuk' görüntüsüne izin verilmeyecek.

REKTÖRLER BULUŞTU

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e nezaket ziyaretinde bulundu. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, eğitim-öğretim yılı değerlendirmesiyle beraber iki üniversite arasındaki iş birliği fırsatları ve akademik bağların daha da güçlendirilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Bilgin, ziyaretin sonunda yaptığı açıklamada; “Gümüşhane Üniversitesi’nde gördüğümüz misafirperverlik için Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek Hocamıza teşekkür ederim. İki üniversite arasında yeni iş birliği fırsatlarını değerlendirerek, akademik ve bilimsel ilişkilerimizi daha da kuvvetlendireceğiz” ifadelerine yer verdi. Zeybek ise şunları söyledi: “Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin Hocamızın ziyaretleri bizleri onurlandırdı. Eğitim-öğretimden bilimsel araştırmalara kadar birçok alanda görüş alışverişinde bulunarak, her iki üniversitenin de gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap