SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Sağduyu çağrısı

Sağduyu çağrısı

01 Mayıs 2017 Pazartesi - 09:09








Bugün emekçiler, işçiler için özel bir gün... Bugün 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı. İşçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. Birçok ülkede bugün resmi tatil olarak kabul ediliyor. Ülkemizde de işçilerin sokağa çıkıp coşkulu bir şekilde kutladıkları bir gün 1 Mayıs. Bu arada, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerden 1 Mayıs'a ilişkin sağduyu çağrıları yapıldı. Bayramın anlamına uygun olarak kutlanması istendi. Kavga gürültüden uzak bir ortamda kardeşlik duygularının pekiştiği bir gün olarak kutlanması gerektiğinin altı çizildi. Horon ve halay halkaları kurulmasının işçiler arasındaki dayanışmayı artıracağına vurgu yapıldı. Bölge illerinde de 1 Mayıs kutlamalarının sağduyu çerçevesinde yapılmasını diliyoruz. Umarız bu bayram da arzu edilen bir şekilde kutlanır. Bu amaçla yapılan mitinglerde barış ve kardeşlik temalı mesajlar verilir.

AKILLARDA KALAN...

Okuyucularımızdan biri anlatıyor: Trabzon'da Erdoğdu Mahallesi'nden Meydan'a gelmek için dolmuşa bindim. Şoför ak saçlı, yaşını başını almış biriydi. Hemen yanında oturdum. Yolculuk sırasında aklına nerden geldi bilmiyorum ama birden "Referandum bitti. Başkanlık sistemine geçilmeyecek mi? Bu sistem geldiğinde Türkiye'de neler olacak? Hükümette nasıl bir değişiklik olacak?" gibi sorular sormaya başladı. Şoföre "Evet mi, hayır mı" diye sordum. İlk başta anlamadı, sonra "Referandumda tercihin 'Evet' mi oldu 'Hayır' mı?" diyerek soruyu biraz daha açtım. Kararını ifşa etmek istemedi. Sonradan verdiği cevap "Evet" oldu. "Peki tercihini neye istinaden yaptın? Sandık başına gitmeden neden evet diyeceğini bilmiyor muydun?" dedim. "Eeeee Recep Tayyip Erdoğan..." demekle yetindi. Yani onun için kararından öndeydi Erdoğan faktörü. "Senin gibi, sandık başına gitmeden önce neden evet ya da hayır diyeceğini bilmeyen birçok insan vardı Türkiye'de. Referandum bitti, şimdi di 'biz niye evet ya da hayır tercihi kullandık' diye kendi kendilerine soruyorlar" dedim. Erdoğan'ın elinde sihirli bir değnek varmışçasına, referandumdan sonra Erdoğan her şeye bu değnekle dokunduğu zaman Türkiye tüm sorunlarından arınacak gibi bir algı oluşturulmuş. Maalesef birtakım soru işaretleri vatandaşın beynini kemiriyor. Bunların giderilmesi için de 2019 yılını beklemek kaçınılmaz.

KİTAP FUARINA İLGİ BÜYÜK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi kitap fuarı ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, fuarın ikinci gününde 19 yazarın, kitapseverlerle söyleşi ve imza gününde bir araya geldiği belirtildi. Fuara ikinci günde yoğun katılımın olduğu vurgulanan açıklamada, “Fuarla birlikte kitapseverler hem yazarlarla bir araya gelirken hem de indirimli kitap alma imkanını elde ediyor. Fuara olan ilgiden yayınevleri ve yazarlar da memnun. Kitap şölenine olan ilgi Trabzon'un kültür ve sanat şehri olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor” denildi. 7 Mayıs gününe kadar açık kalacak fuara ziyaretçi akınının her geçen gün artması bekleniyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap