SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 31.12.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 31.12.2020

31 Aralık 2020 Perşembe - 08:50




Olaylar ve Yaşananlar | 31.12.2020





TENCERE KAYNAMIYOR

İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, “Şuan da mevcut iktidar partisinin temsilcileri olsun, ve dahi ona ortaklık edenler olsun hiç biri ortada yok. Zaten esnafın yanına gidecek yüzleri de kalmadı. Bir söyleseler bin ah işiteceklerini bildikleri için hiçbiri de ortada görünmüyorlar. Vatandaşı düşünen yok” dedi
Ateş, “Gümüşhane esnafının ve vatandaşların kan ağladığını söyleyerek, şu an insanımız sadece yaşamak için mücadele ediyorlar. Evini bakmakla yükümlü olan aile reisler akşam evime nasıl bir ekmek götürürüm düşüncesindeler. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Sıkıntı artık mutfağa kadar dayanmıştır, artık mutfakta tencere kaynamamaktadır “Sayın Demirel’in bir lafı vardı. “Tencere kaynamıyorsa bu tencere iktidarı götürür. ” diye. Gerçekten tencere iktidar götürecek” şeklinde konuştu.

ESNAF ENTÜBE

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Pandemide esnafın durumunu “Esnaf Entübe” diyerek özetledi. Adıgüzel, “Pandemi nedeniyle birçok ülke esnafına ve çalışanına destek paketi  açıkladı.Bizde ise hükümet esnafı ve çalışanları kaderiyle başbaşa bırakırken üste bir de IBAN ile yardımı kendi talep etti.
Esnafımıza tek kuruş karşılıksız yardımda bulunmadı, sadece 25 bin TL faizli kredi verdi, verdiği kredi borçlarını da yine üzerine faiz işleterek erteledi. Pandemi diliyle söyleyecek olursak Türkiye'de esnaf entübe durumdadır” dedi.

MHP’DEN DP’YE TRANSFER

Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa edip Ordu Demokrat Parti İl Başkanlığına getirilen Selçuk Yücesan: "MHP'nin hem bir üyesi hem de 27. Dönemde milletvekili adayı olmuş bir gönüllüsü olarak elimden geldiğince Büyük Türk milletine hizmet etmek için gayretlerim oldu. Cumhur İttifakı çerçevesinde bu hizmetlere devam ederken, Milletvekilimiz Cemal Enginyurt, Cumhur İttifakı'na aykırı davranmakla itham edilerek MHP'den ihraç edildi. Milletvekilimizle hem gönüldaşlık hem de ülküdaşlık yapmış birisi olarak onun şahsında uğradığı bu haksız ve hak etmediği karar sonrasında gönülden olmasa bile MHP'nin üst yönetimi ile aramızda bir görüş ayrılığı oluştu." şeklinde konuştu.

BİR TABLETTE BENDEN

Milli Eğitim Bakanlığı tarafında ülke genelinde sürdürülen tablet desteğinin yanında Artvin Valiliği tarafından başlatılan “Tabletin Benden Bağış Kampanyası” kapsamında eğitim destekçisi kurum ve kuruluşlar ile hayırsever vatandaşların tablet desteği devam ediyor.

Bu kapsamda Artvin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bağışlanan 85 adet tablet bilgisayar düzenlenen teslim organizasyonunda ARTSO Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt tarafından İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar’a imzalanan protokolle takdim edildi.

İSMİ AFAD OLACAK

AFAD İl Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Kurulu 2020 yılı 2. Toplantısı’nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kimse kusura bakmasın, depremden hemen sonra özel arabanıza atlayıp sokak çıkmak ya da GSM hatlarından eşinizi dostunuzu aramak başkasının hayatını tehlikeye atmaktır." ifadelerini kullandı. Bakan Soylu, "İsmi AFAD olan bir uygulama yapma konusunda değerlendirme ortaya koyduk. Tüm GSM operatörlerine bağlanacak şekilde internet hattından görüşme yapabilecek, görüntü kaydedip, atabilecek." diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap