SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 30.07.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 30.07.2021

30 Temmuz 2021 Cuma - 09:00




Olaylar ve Yaşananlar | 30.07.2021





ÇEBİ VE BIYIK’TAN AYDOĞAN’A ZİYARET

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve AK Parti Araklı İlçe Başkanı Şaban Bıyık, Trabzon İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan’ı makamında ziyaret ettiler. Aydoğan ile bir süre sohbet eden Çebi ve Bıyık, kendisine hayırlı olsun dileklerini iletirken görevinde başarılar dilediler. İl Emniyet Müdürü Aydoğan da nazik ziyaretlerinden ötürü Başkan Çebi ile Bıyık’a teşekkür etti. Ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Başkan Çebi, “Trabzon İl Emniyet Müdürümüz Sayın Kenan Aydoğan’a, AK Parti Araklı İlçe Başkanımız Sayın Şaban Bıyık ile hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Sayın müdürümüze yeni görevinde başarılar diliyoruz” dedi.

METİN ÇAYKUR’A ÇIKARMA

Rize ve Artvin’de yaşanan sel ve heyelanların ardından incelemeler için bölgeye gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nü (ÇAYKUR) ziyaret etti. Metin, ziyaretinde bölgede yaşanan afet sonrası çaylık alanlarda ve ÇAYKUR’a bağlı fabrikalarda meydana gelen zararlar hakkında Genel Müdür Yusuf Ziya Alim’den bilgi alırken yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi alışverişinde bulundu.

ZAİMOĞLU’NDAN ÇAĞRI VAR

Marka Rize Kültür Sanat ve Turizm Derneği’nce bir kez daha “Turizm Rehberliği” tezsiz yüksek lisans programına ön başvuru alınmaya başlanıyor. Marka Rize Kültür Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Kemal Zaimoğlu, “AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın destekleriyle yarım dönem ara verdiğimiz tezsiz yüksek lisans için bu dönemde tekrar kontenjanı artırarak 30 kişi ile sınırlı 10 yabancı kontenjanıyla birlikte yeniden tekrar açıyoruz” dedi. Tezsiz yüksek lisans programının açılacağını kaydeden Zaimoğlu, başvuruların 6 Ağustos’ta son bulacağını söyledi.

ANKARA KULİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık için 'siyaset üstü' iki isimle görüştüğü iddia edildi. Bunlardan birinin 'Geçmişte AK Parti’de önemli görevler üstlenmiş biri' olduğu öne sürüldü.
AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’nin Cumhurbaşkanlığına ilişkin "kulis bilgi" dediği iddiaya göre "Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Kılıçdaroğlu’nun A planı, Millet İttifakı’nın da kabul edebileceği, siyaset üstü ortak bir isim. Kılıçdaroğlu’nun bu nedenle iki isimle temas halinde olduğu ifade ediliyor."

Selvi, devamında "CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın da bu temaslarda devrede olduğu söyleniyor. Bu isimlerden birinin geçmişte AK Parti’de önemli görevler üstlenmiş biri olduğu ifade ediliyor. Hemen aklınıza Abdullah Gül ya da Ali Babacan gelmesin. Onlar değil, daha yıpranmamış bir isim olduğu söyleniyor" iddiasında bulunuyor.

"En kritik halkalardan biri ise HDP’nin tavrı olacak" diyen Selvi, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday gösteren HDP bu seçimde de cumhurbaşkanı adayı çıkaracak mı? Eğer üzerinde uzlaşmaya varılabilirse HDP’nin 2023 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağı söyleniyor.

Seçimlere Millet İttifakı ile birlikte girmeyecek olan HDP’nin cumhurbaşkanı adayı çıkarmayarak muhalefetin ortak adayını destekleyeceği ifade ediliyor.
HDP Milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Garo Paylan ve Hişyar Özsoy’un ABD’deki temasları sırasında HDP hakkında açılan kapatma davası ile cumhurbaşkanı adayı konusunun ele alındığı ifade ediliyor. ABD’deki temaslar sırasında HDP’lilere cumhurbaşkanı adayı çıkarmamaları, muhalefetin ortak adayını desteklemeleri yönünde telkinler yapıldığı konuşuluyor. Ben kulislerde konuşulanları aktardım, doğrusunu ise onlar bilir."
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap