SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 28.06.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 28.06.2019

28 Haziran 2019 Cuma - 09:40




Olaylar ve Yaşananlar | 28.06.2019





ÜNİVERSİTELİLERE MÜJDE

Rize’de üniversite öğrencilerine yönelik yaz dönemlerinde kamuda iş imkânı sunacak Sosyal Çalışma Programı (SÇP) başlıyor. Üniversiteliler program kapsamında çalışarak günlük 67,36 TL kazanacak. Başvurular 28 Haziran Cuma gününe kadar sadece İŞKUR'un resmi internet sitesi www.iskur.gov.tr 'den yapılabilecek. Merkezi elektronik kura tarihi ise 5 Temmuz 2019 olup, işe girmeye hak kazanacak adaylar 8 Temmuz ile 30 Eylül arasında haftada 3 gün çalışacak.

BAKANLAR SÖZ DİNLİYOR MU?




Trabzon’da iktidar partisinin bakanları ile kent için tartışan, fikirlerini söyleyen, yanlışlara dur diyen, yapılması gerekenlerde etkin olan Kemalettin Göktaş, Eyüp Aşık ve Koray Aydın’ın Trabzon için bakanlarla nasıl tartıştığını bilmeyen yok.

Şimdi ise kentin kazanım elde etmesi için bakanlarla tartışan, isteklerin yerine gelmesi için gerektiğinde kavga eden isim bulmak çok zor. Trabzon’da halkın isteklerine, şikayetlerine maruz kalan teşkilatın isteklerine kulak tıkayan bakanların kendi bildiklerini hayata geçirmesi hoş karşılanmadığı kentin her köşesinde konuşulmakta.




METİN BAŞKAN VEKİLİ OLDU

31 Mahalli İdareler Seçiminin ardından ilk kez toplanan Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Meclis Toplantısında açılışın ardından geçici başkanlık divanı oluşturuldu. Birlik Başkanı’nın seçilmesinin ardından Başkan Vekillikleri, Encümen üyeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu üyelikleri ve Denetim Komisyonu üyeliklerinin seçimleri yapıldı. Trabzon’un Yomra İlçesinde gerçekleşen DKBB Meclis Toplantısında, Birlik Meclis Başkanlığına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Birlik birinci Başkan Vekilliğine Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Birlik ikinci Başkan Vekilliğine ise Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin seçildi.

HUKUK İYİKİ VAR




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlarının yetkilerini sınırlamak için çıkardığı genelge hukuktan döndü. Mansur Yavaş'ın atadığı genel müdür koltuğuna otururken karar istinaf mahkemesine taşındı.

“Yasal bir düzenleme genelge ile ortadan kaldırılamaz. Ticaret Sicil Müdürlüğü, bakanlık genelgesinden önce kanun hükümleri ile bağlıdır” diyen mahkeme, Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün tescil işlemini yapmamasını yasaya aykırı buldu.




GİRESUN UZMAN BEKLİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekilli Necati Tığlı, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli onkoloji uzmanının 6 Haziran 2019 tarihi itibariyle görevinden ayrıldığını hatırlatarak, Giresun’da kanser tedavisi gören hastaların doktorsuz kaldığını kaydetti. Bakanlığın bu konuda ne zaman gereğini yerine getireceği ise merak konusu. İktidar partisi milletvekillerinin de konuya duyarsız kaldığı iddia edildi. 

HOYNAT TESCİL BEKLİYOR




Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Türkiye'de tepeli karabatak kuşlarının yuva yaptığı nadir yerlerden olan Hoynat Adası’nın UNESCO'da tescillenmesini sağlayacaklarını açıkladı.

Ordu'nun 'sakin şehir' unvanına sahip Perşembe ilçesindeki Ramazan Mahallesi açıklarında bulunan ve Türkiye Doğa Derneği tarafından 'Önemli Kuş Alanı' (ÖKA) kapsamına alınan Hoynat Adası, Türkiye'de nesli tükenmeye yüz tutmuş tepeli karabatakların yuva yaptığı tek alanı olma özelliğini sürdürüyor. 

ESKİ MÜFTÜ BAŞKENT’E ATANDI

Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan atamalar hakkında Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 5 ilin müftüsü değişirken Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanı iken 2011 yılında Rize’ye İl Müftüsü olarak atandıktan sonra 3,5 yıl görev yapan Müftü Yusuf Doğan, 2015 yılında atandığı Kocaeli Müftülüğünden Başkente İl Müftüsü olarak atandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap