SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 28.04.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 28.04.2019

28 Nisan 2019 Pazar - 09:20




Olaylar ve Yaşananlar | 28.04.2019





KASIRGA YÖK ÜYESİ

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a en yakın isimlerden olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Fahri Kasırga, YÖK üyesi oldu. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince Yükseköğretim Kurulu üyeliklerine Prof. Dr. Hasan Mandal ve Fahri Kasırga seçildi. Öte yandan Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci ve 7'nci maddeleri gereğince Üniversitelerarası Kurulca seçilen Prof. Dr. Muammer Yaylalı atandı.

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NE ÖDÜL




Türkiye’de halkla ilişkiler alanındaki en değerli ve itibarlı ödül olan Türkiye Halkla İlişkiler Derneği 18’inci Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde Gümüşhane Üniversitesi ‘Genç İletişimciler’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Proje Koordinatörlüğünü İletişim Fakültesi Medya Merkezi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Kaan Gez’in yaptığı İletişim Fakültesi öğrencileri, gerçekleştirdikleri proje çalışması ile 160’ın üzerinde proje arasından seçilerek büyük bir başarıya imza attı.

GİRESUN’DA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ




Giresun İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı.  Vali Harun Sarıfakıoğulları tüm kamu kurum ve kuruluşların kendi alanlarında istihdamın artırılması noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “2019 İstihdam Seferberliği” kapsamında yıl sonuna kadar 6500 kişinin istihdamının sağlanacağı bilgisini verdi. Bu konuda taahhütlerinin olduğunu ifade eden Vali Sarıfakıoğulları, 2. Organize Sanayi Bölgesi olan Bulancak Organize Sanayinin adım adım faaliyete geçtiğini, şu an sanayide kurulu işletmelerde 600 kişinin istihdam edildiğini, organize sanayinin tam kapasite faaliyete geçmesiyle bu sayının 5 bin kişiye ulaşacağını söyledi.

KÖSTEBEK YUVASI

Gümüşhane’nin Köse ilçesi ile Bayburt ilini birbirine bağlayan karayolu kış mevsiminin ardından patates tarlasına döndü. Karayolları’nın yolda kısa süre içinde çalışma yapması bekleniyor. Köse-Bayburt karayolunun 1 ve 17. kilometreleri arası yaklaşık 5 yıldır tamamlanamayan kısmında en son geçen yıl 2 defa asfalt çalışması yapılmıştı. Sosyal medyada yolun fotoğrafları paylaşarak Karayolları yetkililerine seslenen vatandaşlar, bir an önce yolun asfaltının tamir edilmesini istedi.




GÜVEN’DEN SERT TEPKİ

Artvin’in Hopa ilçesi AK Parti İlçe Başkanı İlyas Güven, ilçe binasına şahsına yönelik yazılanlara sert tepki gösterdi. Güven, “Bu saldırıyı yapan veya yaptıranları güvenlik güçlerimizin en yakın zamanda ortaya çıkaracağını ümit ediyorum” dedi. Güven, “Yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. İlçemizdeki barış ve istikrar ortamına, demokrasimize yönelik saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bu tavrı demokrasiyi hazmedemeyenlerin tavrı olarak görüyorum. Bu tür saldırılarla pes edeceğimizi düşünenler, yanıldıklarını anlayacaklardır” ifadelerini kullandı. 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap