SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 26.07.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 26.07.2020

26 Temmuz 2020 Pazar - 11:06




Olaylar ve Yaşananlar | 26.07.2020





BOZTEPE DOLMUŞÇULARINDAN ÇAĞRI

Trabzon’da, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile problem yaşayıp belediyeyi protesto eden Boztepe Dolmuş Durağı, sıklaşan belediye otobüs seferlerinden rahatsızlığını dile getirdi. Gazetemizi arayan bir dolmuş şoförü, “Biz bir hata yaptık, anlamadan dinlemeden öncü gördüğümüz insanlara uyduk, geldiğimiz noktada ekmeğimizle terbiye oluyoruz. Bu şartlar altında ne bizler para kazanabiliriz ne de 5 dakikada da bir otobüs kaldıran Büyükşehir Belediyesi kazanabilir. Onlar mazot parasından zarar eder, bizde dolduramadığımız dolmuşlardan zarar ederiz. Hatalar insanlar içindir. Kimse ekmeğiyle terbiye edilmesin. Trabzon Büyükşehir Belediyesi sesimizi duysun ve orta yolu bulalım. Kimsenin içinde bulunduğu durumdan maddi manevi memnun olduğunu düşünmüyorum. Otobüsler 5 dakikada bir kalkmasın, kurunun yanında yaşta yanmasın. Bu adaletli bir yaklaşım değil. Bizlerin bakmakla yükümlü olduğu aileleri var. Şartlar zor daha da zorlaşmasın. Devletin bir paydaşı olan belediye büyüklüğünü göstersin” dedi.

HÜSRANA UĞRAYACAKLAR

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Halkbank’a yönelik açılan davayı değerlendirdi. Albayrak, “Halkbank’ımıza karşı ABD’nin New York Bölge Mahkemesi nezdinde hiçbir hukuki dayanağı olmayan yeni bir dava açıldı. Bunların hangi amaçla, hangi gündemlerin üzerine yapıldığını, ne anlama geldiğini biz de biliyoruz, milletimiz de artık çok iyi biliyor” dedi.

ABD’nin New York Bölge Mahkemesi nezdinde açılan davanın hiçbir hukuki dayanağı olmadığını kaydeden Albayrak, “Hukuksuz yaptırımlardan, tiyatro yargılamalardan sonra böyle gülünç davaları da gördük. Bunların hangi amaçla, hangi gündemlerin üzerine yapıldığını, ne anlama geldiğini biz de biliyoruz, milletimiz de artık çok iyi biliyor” ifadelerini kullandı.

“Bundan sonra da ülkemize, milletimize yakışır bu duruşu sürdüreceğiz” diyen Albayrak, “Türkiye’nin ideallerinden ve doğru bildiği yoldan ayrılmayacağını göremeyenler de hüsrana uğramaya devam edecektir” dedi.

YASALAŞTI

Koronavirüs salgınının istihdama etkilerinin azaltılması amacıyla hazırlanan ve Meclis'te bir Dijital Mecralar Komisyonu kurulmasını öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda bazı değişikliklerle yasalaştı.

Yeni düzenlemeye göre, salgın üzerine hayata geçen "işten çıkarma yasağı" olarak bilinen uygulama, Cumhurbaşkanı kararıyla 30 Haziran 2021'e kadar uzatılabilecek.

Tüm partilerin mutabakatı ile bir maddesinde değişiklik yapılan ve yeni bir madde ihdas edilen teklifin getirdiği düzenlemeler özetle şöyle:

ELEKTRONİK KİMLİK

AK Parti ve MHP milletvekillerinin imzası ile teklife yeni madde ihdası da yapıldı. Buna göre; Nüfus Hizmetleri Kanunu’na, “Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartının elektronik kimlik doğrulama işlemlerinde kullanılabilmesini sağlayan sistem” tanımı eklendi.

İŞÇİLERE TAZMİNAT

AK Parti, CHP, MHP, HDP ve İYİ Parti’nin ortak önergesi ile  Soma’daki; 2014’deki maden faciası sonrası hizmet akdi sona erdirilen işçilerin kıdem tazminatları, TKİ tarafından 6 ay içinde ödenecek.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ

İşçilerin iş akitlerinin feshedilmesinin önüne geçmek amacıyla uygulamaya konulan düzenlemenin süresi, Cumhurbaşkanı kararıyla, 30 Haziran 2021’e kadar uzatılabilecek.

Cumhurbaşkanı, kısa çalışma ödeneğini 31 Aralık 2020’ye kadar uzatabilecek. Karar sektörel olarak ayrı ayrı veya bir bütün olarak verilebilecek.
Koranavirüs kaynaklı zorlayıcı sebebe bağlı olarak iş yerlerinde kısa çalışma ödeneğinden yararlananlar ile nakdi ücret desteğinden yararlananların, işyerinde haftalık normal çalışma sürelerine dönülmesi halinde sigortalı ve işveren paylarının tamamı 31 Aralık 2020ye kadar üç ay süreyle İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap