SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 26.06.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 26.06.2020

26 Haziran 2020 Cuma - 09:34




Olaylar ve Yaşananlar | 26.06.2020





ORTAK NOKTAMIZ ORDU

Türkiye’nin sevilen valilerinden Tuncay Sonel atandığı Ordu’da kolları sıvayıp görevine başladı. Sonel, “Bizim işimiz proje üretmek değildir. Biz proje üretmeyiz, icraat yaparız” dedi.

“Adana doğumlu olsam da artık Orduluyum” diyen Sonel, ”Daha önce Gümüşhane’de ve Trabzon’un Of ilçesinde çalıştığım için Karadeniz’i, Karadeniz’in mert ve güzel insanlarını biliyorum. Her görev yaptığımız yerde olduğu gibi Ordu’da da görevimize şehit ailelerimizi, yetim, öksüz ailelerimizi, engellilerimizi, kıymetli büyüklerimizi, yaşlılarımızı ziyaret ederek başladık. Onların duası çok önemli. Ordu’muza, Ordu’muzun güzel insanlarına neler yapacağımızı, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, milletvekillerimizle, kaymakamlarımızla, ilçe belediye başkanlarımızla, basın mensuplarımızla, STK’larla, kurumlarımızla, esnafımızla ve en ücra köşedeki vatandaşımızın da düşüncesini almak suretiyle hep beraber istişare yoluyla belirleyip, ona göre hareket edeceğiz. Ortak paydamız Ordu olacak. Ordu’da şuana kadar yapılan işlerin üzerine daha çok neler yapacağız, bunun için gecemizi, gündüzümüze katarak çalışacağız. Kapımız vatandaşlarımıza her daim açıktır. Ordu adına yapılacak ne iş varsa 24 saat telefonumuz sizlerle açıktır. Bunu açıklıkla ifade ediyorum” dedi

ESTETİK Mİ BORDO-MAVİ Mİ?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meydan Parkı’nda bulunan binaların cephe sağlıklaştırma projesini sürdürüyor. Böyle bir projeye ihtiyaç vardı. Eksikleri olabilir ve bunun değerlendirmesini de mimarlar ve şehir plancıları yapıyor. Fakat bu işi bir de renkler boyutundan tartışanlar var! Binalar neden bordo-mavi boyanmıyormuş! Gönül verdiğimiz Trabzonspor’un renkleri ayrı kent estetiğine uygun renkler ayrıdır. Trabzon’da 4 bin yıllık tarihiyle Trabzonpor’dan ibaret değildir. Her tartışmayı futbol-taraftarlık boyutuna indirirsek kentimiz küçülmeye ve futboldan ibaret kalmaya doğru itilecektir. Bu kentin tarihini araştırıp Bordo-Mavi’yi nasıl seviyorsak hem kültürel değerlerini hem doğasını öyle koruyup sevelim, ne dersiniz?

‘SUİÇMEZ’LERE İHTİYAÇ VAR

Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez enerjisiyle şehirdeki siyasetçilerin önüne geçiyor. Ülke gündemini ve hukuku yakından ilgilendiren konuları bizzat takip eden Suiçmez, ‘Savunma Yürüyüşü’ sürecinde de aktif olarak bulundu. Dün de ayağının tozuyla geldiği Trabzon’da ilk açıklamasını yaptı. Suiçmez yönetimindeki baro şehrin ve avukatların hakkını savunduğu gibi Trabzonspor’un haklarını da yakınen gözeterek savunuyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan süreçte de Trabzon Barosu, Göksel Gümüşdağ hakkında anında suç duyurusunda bulunmuştu. Sibel Suiçmez’e bakınca Trabzon’un nasıl yöneticilere ihtiyacı olduğu gözler önüne seriliyor. Umarız şehrimizde Başkan Suiçmez gibi yöneticilerin sayısı artar.

ESNAFIN SESİNİ DUYUN

Trabzon Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, zor dönemden geçen esnafa birçok destek sağlanarak esnafın nefes aldığını, ancak uzun vadeli yaşam için esnaf kredi geri ödemelerinin yılbaşına kadar ötelenmesi gerektiğini söyledi.
Kredi ödemelerinin 3 ay ötelenmesinin esnafa önemli bir destek sağladığını fakat bu sürenin dolmak üzere olduğunu ifade eden Başkan Bulut “Devletimiz esnafımızın kredi taksitlerini 3 ay ötelemişti. Fakat bu süre dolmak üzere ve henüz bu sancılı süreçten geçmiş değiliz. Bu taksitleri esnafımızın şuan itibari ile ödeme şansı çok zordur. Esnafımızın bu olağanüstü dönemde halen toparlanamadığı gözükmekle birlikte kurumumuzda kredisi bulunan esnafımızın toparlanma süresi uzayacağından dolayı kredi taksitlerinin Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ait taksitleri 3 ay süreyle tekrar ertelenmelidir. Hatta tüm ödemeler yılbaşına kadar uzatılmalıdır. Devletimizin bu konuda bundan önce olduğu gibi bundan sonra da esnafımızın yanında olup bizlere destek vereceğine inancımız tamdır” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap