SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 26.03.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 26.03.2024

26 Mart 2024 Salı - 09:13




Olaylar ve Yaşananlar | 26.03.2024





AK PARTİ NEREDE RAHAT?

Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı en güçlü olduğu yerlerden biri olan Trabzon'un ilçelerinde büyük kayıplar verebilir. AK Parti ve MHP Cumhur İttifakı Trabzon’da Çarşıbaşı, Şalpazarı, Beşikdüzü, Tonya, Yomra, Vakfıkebir ve Maçka’da rahat değil. Ortahisar’da ise dengeler sürekli değişkenlik gösteriyor. AK Parti'nin Of, Hayrat, Çaykara, Dernekpazarı, Sürmene, Köprübaşı, Araklı ve Akçaabat'ta yine önde olduğu görülüyor. Bu ilçelerde sürpriz yaşanması beklenmiyor. Of'ta Salim Salih Sarıalioğlu, Hayrat'ta Mehmet Nuhoğlu, Dernekpazarı'nda Mehmet Aşık, Çaykara'da Hanefi Tok, Köprübaşı'nda Ali Aydın, Sürmene'de Hüseyin Azizoğlu, Araklı'da Hüseyin Avni Çebi garanti gibi…

BEŞİKDÜZÜ NEFES NEFESE

Trabzon'un ilçeleri arasında sonucu en çok merak edilen ilçelerden bir diğeri de 2019'da CHP'nin kazandığı Beşikdüzü olacak. MHP Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı Barış Öztürk önemli bir çıkış yaptı, yarışta kafa kafaya geldi. Mevcut başkan Ramis Uzun, AK Parti aday adayı Zülküf Dilli, CHP aday adayı Şakir Yenigün ile birlikte 'Beşikdüzü İttifakı' sloganıyla Demokrat Parti'den aday olmuştu. İlçede yüzde 35'leri bulanın kazanacağı öngörülen seçimde CHP adayı Cahit Erdem'in MHP adayı Öztürk'ten bir adım önde olduğu gözleniyor. Mevcut başkan Uzun'un alacağı oranın da bu ikilinin alacağı sonuca önemli etki etmesi bekleniyor. CHP elindeki tek ilçe belediyesini kaybetmemek için Beşikdüzü'ne ayrı önem veriyor.

BAKANLARIN KATKISI OLUYOR MU?

AK Parti Trabzon cephesinde yerel seçimin son düzlüğünde artık ev ziyaretlerine ağırlık veriyor. Özellikle Ortahisar bölgesinde çat kapı yapanlar hem AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç’e hem de Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın’a oy istiyor. AK Parti’de eski vekillerden en çok sahada olan isim Av. Salih Cora ile birlikte Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Ayşe Sula Köseoğlu. Haydar Revi döneminde il yönetiminde yer alan AK Parti’nin yöneticileri ise sürekli geri planda kaldı. AK Parti kurucu il başkanları Ali Rıza Akdeniz ve İbrahim Keskin gibi isimler de topa çok fazla girmediler. Trabzon’a gelen bakanların seçimlere bir katkısı oldu mu noktasında ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu dışında pek olmadı diyebiliriz. Uraloğlu zaten olmasa Düzköy’de seçim çok zora girerdi.

HİZMET KALİTEMİZ ÖRNEK GÖSTERİLECEK!

Seçim için son haftaya girilirken belediye başkan adayları çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Cumhur İttifakı AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın “Ortahisar’da hizmet zincirini daha da güçlendirmek için çalışacağız. Bundan önceki süreçte Ortahisar Belediyesi’nde takdir gören ve yükselen hizmet çıtasını daha yukarı çıkartmak istiyoruz. Bu manada şehirdeki tüm paydaşlarla el ele vereceğiz ve Trabzon’a çok faydalı hizmetler sunmaya devam edeceğiz. Bizim amacımız bu şehirde ve bu ilçede sunacağımız hizmet kalitesi ile örnek gösterilecek işlere imza atmak” dedi.

FATİH BAŞKANA TEPKİ VAR!

Yerel seçimlerde bölgemizde sonuçları merakla beklenen Artvin’de müthiş bir yarış var. 2019 yerel seçimlerinde sadece 2 belediye kazanan AK Parti Artvin’de seçime asılıyor. AK Parti’nin Artvin’deki en büyük kozu eski bakan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik. Faruk Çelik bütün yükü ve bütün sorumluluğu tek başına omuzlamış durumda. Canla başla çalışıyor. Artvin merkezde seçimleri almaya yakın olan AK Parti CHP’nin kalesi konumundaki Kemalpaşa ve Ardanuç’ta sürpriz peşinde. Hopa ve Şavşat’ta istediği başarıyı sağlayamayan AK Parti Yusufeli ve Arhavi’de seçimi almaya yakın. Borçka ve Murgul’da ise son bir haftada dengeler değişebilir. AK Parti Artvin’de hedefteki isim ise İl Başkanı Fatih Tahtalı. Tahtalı’nın  genel seçimde olduğu gibi yerel seçim sürecine hiçbir katkı sunmadığını belirten partililer aksine büyük bir tepki topladığını ifade ediyorlar. Yerel seçimler sonrası sonuçlar ne olursa olsun AK Parti Artvin İl Başkanlığı ve yönetiminde değişime gidileceği öne sürülüyor.

EMEKLİYE ZAM YOK!

Emeklilere zam müjdesi yerel seçim arifesinde çıkmadı. Milyonlarca emekli perişan. Ağustos ayına kadar da bir artış beklenmiyor. Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri Ramazan Bayramı öncesinde 2 Nisan ile 5 Nisan tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacak. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK kapsamında gelir ve aylık alanların ödeme günü 17-18 olanlara 2 Nisan, 19-20-21-22 olanlara 3 Nisan, 23-24-25-26 olanlara 4 Nisan, Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık alanların tamamına 5 Nisan tarihinde ikramiye yatırılacağını duyurdu.




 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap