SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 25.07.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 25.07.2019

25 Temmuz 2019 Perşembe - 09:12




Olaylar ve Yaşananlar | 25.07.2019





TARIM’DAN TEPKİ

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım Uzungöl’de yaşanan olay ile ilgili tepkisini dile getirdi. Tarım, “Sıradan bir vatandaşın bile söyleyemeyeceği sözleri kullanmak, bulunduğu mevki itibarıyla Ak partili bayana yakışmamıştır. Ortada doğrularda vardır yanlışlarda, bırakın Trabzon’u Türkiye’nin hiç bir coğrafyasında bu kadar hassas bir dönemden geçerken Kürdistan bayrağı açamazsınız. Açarsanız sonuçlarına da katlanırsınız. MHP düşmanları da hemen sahneye çıkarak bizim nasıl tepki göstereceğimizi sınamakla meşguller. Hiç bir güç bizi AK Parti üzerinden terbiye edemez. Doğru doğrudur, yanlış yanlıştır. Yapılan münferit bir harekettir ve tahribatını da zaten AK Partiye yapmıştır. bizi halen iktidar ortağı zannedenler, halâ bilmezle rki diz çöktürülmek istenen vatanımızı korumakla meşgulüz. Bizim MHP den başka hiç bir yere platonik aşkımızda yoktur. bizim saygımız bölücüler hariç hepsine eşittir. Sevgimiz sadece Milliyetçi Hareket Partisi’nedir” dedi. 

DANIŞMA KURULU




Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Fındıklı Danışma Kurulu’nu oluşturmak için harekete geçti. Fındıklı’yı vatandaşlar ile birlikte yönetmek istediğini söyleyen Çervatoğlu, “Bana lütfedilen görevi şeffaf bir yönetim anlayışıyla yürütmek istiyorum. Fındıklı hepimizin, yılda iki defa bir araya geleceğimiz Fındıklı Danışma Kurulu oluşturacağız. Fındıklılı aydın, akademisyen, yazar, sosyolog, vb. ilgililerden oluşan danışma kurulu dışında bütün siyasi partiler ve STK’nı tespit ve eleştirilerinin konu olduğu periyodik toplantılar yapacağız. Biz yönetimde var olmak isteyen her bireyle beraber yol alacağız” dedi.

ŞAHİN’DEN SİTEM VAR




Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Turgay Şahin, Trabzon’da son zamanlarda artan sinek böcek ve farelere dikkat çekti. Vatandaşların rahatsız olduğunu ifade eden Şahin, Ortahisar Belediyesi’ni de göreve davet etti. Şahin, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak şu ifadeleri kullandı: “Şehri sinekler, böcekler, fareler istila etti. Belediyeyi arıyorsun "alo ilaçlama" hattını ara diyor, arıyorsun telefona çıkan yok. Ölmüşüz ağlayan yok.”

RTEÜ PROFESÖR ALACAK

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine (RTEÜ) 8'i profesör 30 akademisyen alınacak. Başvurular 6 Ağustos 2019’a kadar yapılabilecek. Profesör ve Doçent kadroları için Personel Daire Başkanlığı, Doktor Öğretim Üyesi kadroları için kadronun bulunduğu Dekanlık/Müdürlüğe yapılacak. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine (RTEÜ)’den yapılan açıklamaya göre, Tıp ve Eğitim Fakültelerinde 2’şer, Su Ürünleri, Ziraat ve Doğa Bilimleri, Mühendislik ile İlahiyat Fakültelerinde 1'er profesör görevlendirilecek. Üniversite bünyesinde 9 doçent ve 12 doktor öğretim üyesi alımı yapılacak. Ayrıca, Sağlık Yüksekokulu Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği anabilim dalı Hemşirelik bölümünde görevlendirilmek üzere Hemşirelik Bölümü lisans mezunu olup Hemşirelik Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapan 1 öğretim görevlisi alınacak.




USTAOĞLU’NUN MESAJĞI

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ustaoğlu, “Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından, haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışının oluşmasına ve demokrasinin güçlenmesine önemli katkılar sağlamaktadır. 




Kamu-vatandaş arasında önemli görev üstlenen basınımız demokrasinin ve Cumhuriyetimizin kökleşmesinde önemli bir yere sahiptir. Tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı ve sesi olan basın; kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirmeye çalışmıştır.
İlimizdeki basın yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmalar şehrimizin her alanda gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkı sağlamaktadır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; İlimizde faaliyette bulunan basın kuruluşlarımız başta olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, başarılar diliyorum”  dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap