SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 25.06.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 25.06.2019

25 Haziran 2019 Salı - 09:26




Olaylar ve Yaşananlar | 25.06.2019





BÖLGEYE HAKİM OLACAĞIZ

Trabzon’da gerçekleştirilen Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği’nin 2019 Yılı Olağan 1. Meclis Toplantısı'nda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Birlik Başkanı seçildi. Başkan Zorluoğlu, önemli bir görev üstendiklerini ifade ederek, “Bölgemiz için istişare halinde olacağız. Şehirlerimizle alakalı tüm sorunları tartışıp, bu problemleri kısa yoldan aşabileceğimiz tecrübeli bir ekiple yeni dönemde başarılı işlere imza atacağıma inancım tam” dedi.

İŞTE YENİ KADRO...




Zorluoğlu’nun yanı sıra Birlik Meclis 1. Başkan Vekilliğine Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Birlik Meclis 2. Başkan Vekilliğine Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Birlik Meclis Katipliğine Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Birlik Meclis Yedek Katipliğine Ören Belediye Başkanı Mustafa Eren ve Çavuşlu Belediye Başkanı Fatih Duzcu seçildi.

GÜÇ ZEHİRLENMESİ




Her seçimin kazananı, kaybedeni olur. Bu her iki durumu da erdemle karşılayabilmek ve taşımak karakter meselesidir. Ne kazandığında güç zehirlenmesi yaşamalısın ne de kaybettiğinde hırsına yenik düşmelisin. Geride bıraktığımız mahalli seçimlerden sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesi de büyük oranda yetkili isimler üzerinden revizyona gitti. Büyükşehir Belediye Meclisi’ne yeni isimler de katıldı. Fakat gözlemimiz o ki bazı isimler güç zehirlenmesi yaşıyor. Biraz daha mütevazı olmaya davet ediyoruz. Unutmayın ki emekçi basın mensupları siz yokken de o meclis sıralarında oturuyor, haberini üretiyordu. Basın mensuplarına gövde gösterisi yapacağınıza işinizi yapın.

ÖDEME YAPILMIYOR

Giresun dahil bütün illerde avukatların vekalet ücretlerinin ödenmediği ortaya çıktı. Devletin davalı ya da davacı konuma geldiği yargılamalarda davayı karşı tarafın kazanması durumunda Hazine tarafından ödenmesi gereken vekâlet ücretleri avukatlara ödenmiyor. Bu manada, özelde Giresun genelde ise ülke genelinde vekâlet ücretlerinin ödenmediğine vurgu yapan avukatlar, kazanılmış haklarının teslimi için mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.




KAPATIRIM

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan toplantısının ikinci birleşiminde meclis oturumunu yöneten Birinci Başkan Vekili Celal Tezcan ile Meclis Üyesi Kerim Ateş arasında yaşanan tartışma sonrası Tezcan’ın ‘meclisi kapatırım’ tehdidinin yankıları sürüyor.  




İNAĞ’A YENİ GÖREV

Ordu’nun Fatsa Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne Olgun İnağ atandı. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Olgun İnağ’a yeni görevinde başarılar dileyerek, “Olgun kardeşimiz Fatsa’mızın evladı. Kendi kurumsal değerlerimizden bir tanesi. Bu sadece bizim dönemimizde değil bizden sonra da liyakat sahibi insanlarla kamu kurumlarında göreve devam edilmeli. Memleketimize hayırlı hizmetler vermesini temenni ediyorum” dedi.

PEKMEZCİ’NİN MESAJI




Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt’un il oluşunun 30. yılı dolayısıyla mesaj yayınladı. Bayburt’un sorunlarını çözerek, gelecek nesillere güzel bir şehir olarak miras bırakacaklarını belirten Pekmezci, “Bayburt bizim gönül sevdamızı koyduğumuz, onunla yatıp, onunla kalktığımız bir şehir. Doğduğumuz, doyduğumuz, yaşadığımız ve geleceğimizi planladığımız bir şehir. Genci, kadını ve çocuğu ile bu şehirde yaşamanın, bu şehrin huzurlu sokaklarında dolaşmanın mutluluğuna erdiğimiz bir şehir. Sevdalısı olduğumuz bu kadim şehrin il oluşunun 30. yılını kutlamanın heyecanını yaşarken şehrimizi hak ettiği yere getireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. İnşallah yapacağımız projelerle bu şehrin güzelliğine güzellik katacağız. Problemlerini bir bir çözerek modern bir kent haline getireceğiz ve gelecek nesillere güzel bir şehir miras bırakacağız” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap