SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 24.12.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 24.12.2020

24 Aralık 2020 Perşembe - 08:43




Olaylar ve Yaşananlar | 24.12.2020





SOYLU’NUN PAYLAŞIMI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sen asıl vergiyi, alınması gereken yerlerden alacaksın. Uyuşturucu ticareti yapan adamdan, organ ticareti yapan adamdan, kara parayla devleti dolandıranlardan vergi alacaksın" sözlerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan tepki geldi. Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerini, "Allahım Ya Rabbim! Aklıma mukayyet ol..." notuyla paylaştı.

HAMZAÇEBİ DESTEKLEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Vergiyi uyuşturucu ve organ ticareti yapanlar ile kara para aklayanlardan alacaksın” sözlerine
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ‘uyuşturucu ve organ ticareti yapanlar ile kara para aklayanlardan vergi alacağız’ dedi. Tereddüt edenler için söyleyeyim. Bir faaliyetin suç olması bu faaliyetten elde edilen kazancın vergilendirilmesine engel değildir” diyerek Kılıçdaroğlu’nu savundu.

ERDOĞAN: HİZMETE DEVAM

AK Parti Ankara Milletvekili APA Türk Grubu Başkanı Asuman Erdoğan, “Cennet vatan Türkiye'mize hizmet etmeye devam ediyoruz. Biz eser konusunda, hizmet konusunda, proje konusunda herkesle yarışmaya, herkesle rekabete hazırız. Adı millet olan aslında zillet durumuna düşmüş, PKK terör örgütü ile iç içe olanlara sesleniyorum: Şunu iyi bilin; 2023 Cumhur İttifakı'nın yeni bir zafer yılı olacaktır" dedi

RİZELİ VALİNİN ACI GÜNÜ

Diyarbakır'ın Rizeli Valisi Münir Karaloğlu ile Yargıtay Daire Başkanı Burhan Karaloğlu'nun annesi Havva Karaloğlu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Merhume Karaloğlu'nun cenazesi Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Kaptanpaşa Köyünde kılınan cenaze namazının ardından aynı köydeki aile kabristanlığına defnedildi. Biz de Karadeniz ailesi olarak Vali Karaloğlu’na ve ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyor merhume Havva Karaloğlu’na da Allah’tan sabır diliyoruz.

KURT’TAN GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ’NE ELEŞTİRİ

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Gümüşhane İl Başkanı Eczacı Didem Kurt, Sayıştay’ın belediye raporlarının yerel yönetimlerin Türkiye’de geldiği vahim noktayı gözler önüne serdiğini anımsatarak, Gümüşhane Belediyesi’nin de raporda birtakım usulsüzlüklerle anılmasının Gümüşhane açısından son derece üzücü olduğunu dile getirdi. Kurt, “Kanunen bazı süreler aşıldığında taşınmazların kiralanması noktasında yetki encümende değil belediye meclisinde oluyor. Buradan bakıldığında yetkilerini encümene kullandıran bir belediye meclisi var. Küçük ortağın belediye meclis üyelerinin demek ki bu yetkiden haberi bile yoktu. Bu şehir sizleri yetkinizi başkaları kullansın diye mi meclis üyesi seçti?” diye sordu. 

ORDU’DA MADEN TEPKİSİ

İstanbul’daki Ordulu sivil toplum kuruluşları Ordu’da yürütülen maden çalışmaları ile ilgili olarak internet üzerinden bir araya geldi. Yapılan görüşme sonrası ortak bir bildiri yayınlanması kararı alandı. O bildiride şu ifadelere yer verildi: Ordu ili ve ilçelerinde bizzat işletilmekte olan ya da ihale aşamasında bulunan: madenler, HES’ler, taşocakları, yayla suları, ormanların aşırı kesilmesi, çöp alanlarının bu bölgelerde yaşayan insanlara bilgi verilmeden, görüş ve onayları alınmadan gerçekleştiriliyor olması nedeniyle kaygılıyız. Yeraltı ve yerüstü zenginliklerimizin ortaya çıkarılması, memleketimizin milli ekonomisine kazandırılması, bizlerin de samimi olarak istediği bir durumdur. Ancak, Avrupa, ABD, Kanada ve diğer ülkelere ait yabancı şirketlerinin kendi ülkelerinde uyguladıkları insanı ve ekolojik çevreyi koruyan yöntemleri, sıra bizim ülkemize gelince uygulamamaları, insan ve bitki örtüsünü talan edecek, siyanürle maden ayrıştırılması bizleri kaygılandırıyor. Tüm bunların, insan ve çevre sağlığı aşısından telafisi mümkün olmayacak zararlara yol açacak olması nedeniyle, doğaya verilecek her türlü zarar karşısında ortak hareket edeceğimizi; milli değerlerimize saygı göstermek koşuluyla, hukuk kuralları çerçevesinde birlikte mücadele sürdüreceğimizi, Ordu ve Türkiye kamuoyu ile paylaşıyoruz.” 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap