SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 24.09.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 24.09.2021

24 Eylül 2021 Cuma - 09:05




Olaylar ve Yaşananlar | 24.09.2021





KAYA: HER ŞEY ARTIYOR ÇAY DÜŞÜYOR

Yaş çay sezonunda üçüncü sürgün döneminde de sona doğru gelinirken özel sektörde fiyatların düşmeye devam etmesi tepkilere neden oluyor. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, fiyatlardaki düşüşü eleştirirken her şeye zam geldiğine ancak yaş çay fiyatının sürekli aşağıya düştüğüne dikkat çekti. Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Ülkede her şeyin fiyatı artarken, hükümetin 4 TL açıkladığı yaş çay fiyatı 2,4 TL'ye, geçen senenin de altına düştü. Hayvanlara verilen ot bile 2,5 TL olmuş, Karadenizlinin geçim kaynağı çayımızın ot kadar değeri yok.”

RTEÜ’NÜN YÜKSELİŞİ SÜRÜYOR

Yeni akademik yılda 3 bin 65 öğrencinin yerleştiği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde (RTEÜ) öğrencilerin büyük çoğunluğunun ilk 5 tercihinde bu üniversite yer aldı. RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hikmet Karaman, öğrencilerin ilk tercih ettikleri üniversiteler arasında yer almanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Karaman, “Yükseköğretim sınavı sonuçlarına göre öğrencilerin ilk tercihi üniversitemiz olmuştur. 2021 yılında üniversitemize yerleşen 3 bin 65 öğrenciden 957 öğrenci ilk tercihinde, 2 bin 81 öğrenci ilk 5 tercihinde üniversitemizi tercih ederek yerleşmiştir” dedi.

KARAN’DAN TEPKİ VAR

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yıllardır Türk fındık piyasası üzerinde baskı oluşturarak, fındık fiyatlarıyla istediği gibi oynayan tekelci firmanın piyasayı bu yıl da yönlendirmeye devam ettiğini söyledi. Karan, “Tekelci zihniyet her zamanki gibi piyasayı istediği gibi yönlendirebiliyor. Faiz oranlarının yüksek olması yerel manavların alımda elini zayıflatıyor ve manavlar kredi kullanamayınca öz sermayeleri kadar mal çekebiliyor. Öz sermaye bitince de fiyatlar aşağıya çekiliyor. Tekelci firma ‘Benim fiyatım bu, benimle çalışmak isteyen varsa bana tabi olacak’ diyor ve otomatikman TMO’nun alım fiyatı taban değil tavan fiyat olmuş oluyor. Tekelci firmaya kapitülasyon verilerek Türk fındık üreticisine haksızlık edilmektedir. Tekelci firmaya verilen bu hak Türk fındık üreticisinin bağrına saplanan bir oktur” dedi.

DALMIŞ’TAN DUYGUSAL VEDA

Gümüşhane’nin ilk kadın kaymakamı olarak 1 yıldan fazla bir süredir Şiran ilçesinde görev yapan Kaymakam Fatmagül Dalmış, Konya’nın Bozkır ilçesine atandı. Sosyal medya hesabından veda mesajı yayımlayan Dalmış, şu görüşlere yer verdi: “Büyük bir mutluluk ve heyecan ile başladığım Şiran Kaymakamlığı görevimde, bir sene gibi kısa bir sürede aziz Şiran halkına hizmet etmenin ve kadirşinas gönüllerine girmenin mutluluğunu yaşadım. Bozkır Kaymakamlığı görevime başlamak üzere ilçemizden ayrılırken; birlikte çalışmaktan onur duyduğum Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek’e, Şiran Belediye Başkanımız Mutlu Özel’e, Yeşilbük Belediye Başkanımız Sezai Doğan’a, savcı ve hakimlerimize, mesai arkadaşlarıma, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve kadim Şiran’ımızın kıymetli halkına teşekkür ederim.” 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap