SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 24.08.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 24.08.2021

24 Ağustos 2021 Salı - 08:30




Olaylar ve Yaşananlar | 24.08.2021





ALTUN’UN TEPKİSİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace’nin Afganistan ile ilgili kaleme aldığı makalenin çarpıtıldığını belirterek, “Bu makale, ‘İngiltere, Pakistan ve Türkiye’de mülteci merkezleri kuracak’ şeklinde sunuldu. Fakat ne yazık ki muhalefet yalan ve iftirada ısrar etmekten vazgeçmedi. Bir kere de biz ifade edelim, böyle bir talep yok, talep gelse dahi bunu asla kabul etmeyiz” dedi.

Altun, İngiliz bakanın makalesinin Türkiye karşıtlığı ile maruf bazı yabancı medya kuruluşları tarafından çarpıtıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Ve bu makale, ‘İngiltere, Pakistan ve Türkiyede mülteci merkezleri kuracak’ şeklinde sunuldu. Dediğimiz gibi, Bakan hiçbir şekilde Türkiye dememişti oysa! Kasıtlı bir şekilde yapılan bu çarpıtmaya çok geçmeden Türkiye’deki muhalefet sahip çıktı. Makalenin tek bir kelimesini dahi okumadan bu yalana dört elle sarılıp hükümetimize saldırmaya başladılar. Olayın aslına hiç bakmadan canla başla bu iftirayı yaymak için uğraştılar. Dışişleri Bakanlığımız, hızla aşağıdaki açıklamayı yaptı ve söylenenlerin gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu. Fakat ne yazık ki muhalefet yalan ve iftirada ısrar etmekten vazgeçmedi. Bir kere de biz ifade edelim, böyle bir talep yok, talep gelse dahi bunu asla kabul etmeyiz. Yalan kötüdür, yalan tehlikelidir. Yalandan medet umanlara diyoruz ki, yalanla abad olunmaz, ancak rezil olunur. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Biz her şartta gerçeği, doğruyu, hakkı ve hakikati söyleyeceğiz.”

MUMCU’YU UNUTMADI

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, “Bugün, ülkemizin yetiştirdiği en büyük gazetecilerden biri olan, Cumhuriyet Şehidi, Usta Kalem Uğur Mumcu’nun doğum günü! İyi ki doğdun Uğur Mumcu. Sevgi, Saygı ve Özlemle” paylaşımında bulundu. 22 gün 22 gecenin sonunda gelen büyük zaferin 100. yılında başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’mızın dönüm noktalarından olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin kahramanlarını saygı ve minnetle andığını belirten Tığlı, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Giresun Milletvekili Necati Tığlı ve CHP PM Üyesi İstanbul Milletvekili Yunus Emre ile birlikte 40'ıncı Kafkasör Boğa Güreşlerininin 2. gününde büyük heyecana sahne olan Güreşleri takip ettiler.

GÜLER SÖZÜNÜ TUTTU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Gölköy’e asfalt plenti kurulacağını müjdelemişti. Başkan Güler’in talimatıyla başlayan çalışmalar sonrası, bölgeye asfalt plenti kazandırılması için harekete geçildi. Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılında yeni bir asfalt plenti almasıyla birlikte Kayabaşı Mahallesi’nde yer alan mevcut plent bakıma alındı. Ankara’da yapılan revizyon sonrası, modernize edilen ve üretim kapasitesi arttırılan plentin Gölköy ilçesine kuruldu. Tesis üretime geçti. İlk asfalt ise Gürgentepe Tikenlice ve Gölköy Süleymaniye yolu ile buluştu.

Gölköy ilçesinde kurulan plent, zorlu coğrafyada Gürgentepe, Mesudiye ve Aybastı ilçelerine de hizmet verecek. Bölgede kurulan plentle birlikte hem zamandan hem de maliyet olarak tasarruf sağlanmış olacak.

GENÇ’TEN KUTLAMA

Trabzon’un Ortahisar İlçe Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç sporun ve sporcunun yanında olan bir isim.  Finlandiya’da düzenlenen 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu olan Keyda Nur Çolak'ı tebrik ediyor, nice madalyalar ve şampiyonluklar diliyen Genç, “Trabzon İl Öğrenci Meclisimiz ve Açı Kolejimizin ortaklaşa düzenlediği Trabzon müzik festivalinde sahne alarak kulaklarımızın pasını silen sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Sınavlar bitti. Şimdi stres atma zamanı gençler” paylaşımında bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap