SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 23.09.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 23.09.2021

23 Eylül 2021 Perşembe - 09:50




Olaylar ve Yaşananlar | 23.09.2021





BALTA: BASIN CAMİASININ
BAŞI SAĞ OLSUN


Uzun bir süre kanserle mücadele eden Trabzon basınının önemli isimlerinden Gazeteci-Yazar Cevat Ocak’ın vefatı başata ailesi olmak üzere basın camiasını ve sevenlerini yasa boğdu. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Balta da üzüntüsünü dile getirerek sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: “Ebediyete irtihal eden Trabzon basınımızın değerli şahsiyetlerinden Gazeteci-Yazar Cevat Ocak’a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve basın camiasına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.”

GİRESUN’DA BORÇ POLEMİĞİ

Giresun’da AK Parti ile CHP arasında borç polemiği büyüyor. Giresun Belediyesi’nin borcuyla ilgili olarak tartışmalara bu kez CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel de eklendi. Milletvekili Adıgüzel, borcun ikiye katlandığını iddia ederek “Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yine AK Partili olan bir önceki yönetimin 5 yılda yaptığı borcu, daha görev süresinin yarısında ikiye katladı. Yaklaşık 1,5 milyar borç var. Peki, bu kadar borçlanma var da hangi hizmeti yaptınız? Yol mu, su mu, altyapı mı? Ortada hiçbir şey yok. Hiçbir sosyal faaliyet yok. Bakın üniversite öğrencileri geliyor. Valilik ve bazı hayırsever iş insanları barınma sorunlarını gidermeye çalışıyor ama belediye seyrediyor” ifadelerini kullandı.

ODALARDAN FINDIK TEPKİSİ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ve Ordu Ticaret Borsası fındıktaki tekelliği önlemek için harekete geçti.
Her iki oda başkanı da yaptıkları açıklama ile rekabeti önlediği gerekçesiyle kabuklu fındık alım ruhsatının iptali için Rekabet Kurumu’na ortak dava açma kararı aldıklarını dile getirdiler. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, yaptığı açıklamada “Üreticinin ve ticaret erbabımızın yararına ne varsa ortak hareket etmeye hazırız” dedi. Ordu Ticaret Borsası (OTB) Başkanı Ziver Kahraman ise “Biz de ortak eyleme hazırız. Rekabet Kurumu’na dava açılması konusunda beraber hareket edeceğiz” ifadesini kullandı.

ŞAHİN’E ZİYARET

Artvin Kemalpaşa İnisiyatif Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Sonbay, Yönetim Kurulu Üyesi Musa Akdemir ve Aytekin Demirci ile birlikte Trabzon’a gelerek Artvin/Kemalpaşa eski Belediye Başkanı Sadık Şahin’i ziyaret ettiler. İkili, “Kemalpaşa ilçesinin modern kentleşme ve belediyeciliğine yapmış olduğu takdire şayan hizmetlerinden dolayı daima şükranla hatırlayacağız’’ diyerek bir plaket sundular. Şahin, bu nazik hareketlerinden dolayı Artvin/Kemalpaşa İnisiyatif Platformu Derneği yönetim kurulu başkanı ve üyelerine teşekkür ederek bu plaketin kendisi için çok büyük önem arz ettiğini söyledi.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap