SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 22.07.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 22.07.2020

22 Temmuz 2020 Çarşamba - 09:20




Olaylar ve Yaşananlar | 22.07.2020





TOKİ’YE SİTEM

Gümüşhane’nin Çamlıca Mahallesi’ndeki TOKİ’lerin aidatlara yaptığı 4.58’lik zam vatandaşı şoke etti. Pandemi süreci nedeniyle 2 ay taksitlerin  ertelemesinden sonra ödemelere temmuz ayından itibaren yeniden başlandı. Taksit ödemek için bankaya giden konut sahipleri 4.58’lik zamla karşılaştı. TOKİ tarafından yapılan 4.58’lik zammın ardından, 2 ay ertelenen ödemelerin de önümüzdeki altı aya bölünerek ödeneceğini öğrenen konut sahipleri ikinci şoku yaşadı.

Pandemi süreciyle birçok kuruluş ödemeleri ötelerken TOKİ’nin yaptığı zammı vicdansızlık olarak değerlendiren site sakinleri, bankaların bile 0.49 oranında kredi verdiği süreçte TOKİ’nin yaptığı zamma anlam veremediklerini söylediler.  Site sakinleri yapılan zammın tekrar değerlendirilmesini talep ettiler.

GÜLER’E ÇAĞRI

Ordu Gölköy’ün Selemen Yaylası’nda hayvancılık yapan İsa Ölmez, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı (OBB) Hilmi Güler’e seslenerek Karavuçuk Yaylası’nda yıllardır devam eden yol sorununu çözüme kavuşturmasını istedi.

Aydoğan Kırı olarak da tabir edilen Selemen Yanı mevkii Karavacuk Yaylası yolunun yıllardır çok perişan bir halde olduğunu ifade eden İsa Ölmez, “Bu yolu Gölköy ve Gürgentepe’nin mahalleleri olan Aydoğan, Haruniye, Süleymaniye, Alanyurt, Döşek, Muratçık, Akmescit kullanıyor. Muhtarlarımız, büyüklerimiz, belediye başkanlarımız, bürokratlarımız, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız inanın hasta olsak bırakın dört çarpı dört arazi araçlarını traktörden başka araç bu yoldan gidemiyor. Traktör bile bu yoldan zor gidiyor. Bu yolda battığın zaman bir karış çamur, var araba işlemiyor” dedi.   

BÜYÜK AYIP

Dün telefon açan bir okurumuz, Mustafa Kemal Atatürk’e karşı iktidar belediyelerinin de adımlar attığına dikkat çekerek, “İstanbul Tuzla’da Atatürk’e hakaret eden Nuri Pakdil’in adını bir sokağa verdiler.

Ülkemizin kurtarıcısı ve cumhuriyetimizin kurucusuna ‘firavun’ diyecek kadar alçaklaşan bir kişinin adını bir caddeye verenler bu kararlarından dolayı utanmalılar. Ayıptır. Bu ismi caddeye veren Cumhur İttifakı üyesi belediye meclisi üyelerini vicdanları ile baş başa bırakıyor ve kınıyoruz” dedi.

COŞKUN’DAN TEŞEKKÜR

Ordu Tabip Odası’nda göreve seçilen 7 kişilik yönetim kurulu başkan olarak Ali Coşkun’u seçti. İlk açıklamasını yapan Coşkun şu ifadelere yer verdi: “12 Temmuz 2020 Pazar günü Ordu Grand TESK otelde yapılan Ordu Tabipler Odası’nın yönetim ve denetim kurullarının ve diğer kurulların seçimi, şu ana kadar kayıtlara geçen en yüksek sayıda rekor katılımla, 317 hekimin oy kullanmasıyla gerçekleşti. Seçimden sonra yapılan yönetim kurulu görev dağılımında Ordu Tabipler Odası başkanlığına layık görüldüm. Aynı toplantıda genel sekreterliğe Doç. Dr. Mukadder Korkmaz, muhasipliğe Serkan Akbay, veznedarlığa Yücel Baştürk, üyeliklere Dr. Tahir Can Türkeli, Tansel Okan ve Doç. Dr. Özgür Enginyurt getirildi. Öncelikle tüm hekim kardeşlerimize bu odaya sahip çıktıkları için sonsuz teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunarız. Artık el ele, odamızı daha ileriye taşımak için çalışacağız. Bir büyük teşekkür de, seçim günü oy sandığına gelip oy kullanan kardeşlerimize ediyoruz.”

İSTİHDAM TOPLANTISI

Gümüşhane’de 2020 yılının 1. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Vekili Mustafa Anteplioğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi.
İŞKUR Gümüşhane İl Müdürü Hikmet Kaya; İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu tüm mesleklerde işsizlerin niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliğini artırmak amacıyla meslek edindirme ve geliştirme eğitimleri yapıldığını söyledi. Kaya, 2020 yılının ilk altı ayında il müdürlüğünce 16 mesleki eğitim kursu düzenlendiğini, bunların 5’inin istihdam garantisiz, geriye kalan 11’inin mesleki eğitim kursu olarak yapıldığını belirtti.

Toplantıda ayrıca, 2020 yılında il müdürlüğünce düzenlenen aktif işgücü programları, engelli ve eski hükümlülere yönelik projeler, işgücü eğitim planı, istihdam faaliyetleri ve Gümüşhane’de sağlanan istihdama yönelik konular görüşüldü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap