SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 21.11.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 21.11.2020

21 Kasım 2020 Cumartesi - 09:30




Olaylar ve Yaşananlar | 21.11.2020





PEKCAN’IN ACI GÜNÜ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavi gören 89 yaşındaki annesi İhsan Kadaifci vefat etti. Trabzonlu hemşehrimiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu taziye mesajı paylaşarak Bakan Pekcan’a ve kederli ailesine başsağlığı dileklerini iletti. Karaismailoğlu, “Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan Hanımefendinin, vefat eden kıymetli annesine Allah’tan rahmet, değerli bakanımıza, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kaydetti. Öte yandan Trabzon milletvekilleri ve birçok sivil toplum kuruluş temsilcisi de Pekcan’a taziye dileklerini iletti.

BAŞKAN ÇEBİ’DEN MÜJDE!

Trabzon’un Araklı ilçe merkezinde Büyükşehir Belediyesi ve Araklı Belediyesi ortak çalışması ile sokak sağlıklaştırma çalışması yapılacak. Planlama çalışmaları tamamlanan projeye yakın bir zamanda başlanması bekleniyor. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, projeyle ilgili bilgi vererek “Bu proje ile birlikte inşallah yeni duraklar, çevre düzenleme, şehir sembolü, led aydınlatma ve sinyalizasyon, yürüyüş yolları gibi çalışmalar yapılacak. Araklı’ya güzel bir bulvar havası verecek olan bu projeyi de Allah’ın izniyle hayata geçireceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na ve emeği geçenlere ilçe halkım adına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

KAHYA’DAN VATANDAŞA ÇAĞRI

Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, vatandaşlara ikametgah çağrısında bulundu. İlçenin daha iyi hizmet alabilmesi için vatandaşların ikametgahlarını Ardeşen’e aldırmaları gerektiğini kaydeden Kahya, “Köyde kalan nüfus, il ve ilçelere bir gelir sağlamamakla birlikte şehirlerin İller Bankasından kişi başına aldığı maddi gelirleri de engellemektedir. Aslında yerleşim yeri olarak ilçede kalan ancak nüfusu köyde gözüken hemşehrimiz var. Bu vatandaşlarımız yıl boyunca şehirde kalıp belediyemiz ve ilçemizin tüm hizmetlerinden faydalanıyor ve sadece sezonda bağ bahçe işleri için köye çıkıp iniyorlar. Belediyemizin hizmet kalitesini arttırmak adına bu vasıfta olan hemşehrilerimizin nüfuslarını yeniden şehre getirmelerini önemle rica ediyoruz” dedi.

TÖREN, MUHTARLARI DİNLEDİ

Ordu Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıda belediyenin çalışmaları ve projeleri konuşuldu. İlçe genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Tören, geçmiş dönemde başlatılan ve yarıda kalan projelerin de tamamlanacağını söyledi. Öte yandan Tören, muhtarların sorun ve taleplerini dinledi. Eksiklikleri belli bir program dahilinde gidermeye çalışacaklarını kaydeden Tören, önceliği aciliyet olan bölgelere vereceklerini bildirdi. Altyapı çalışmaları hakkında da bilgiler veren Tören, “Merkezde 15 km sıcak asfalt, 20 km baskı beton kaldırım çalışması yapacağız. Kırsal mahallelerde geçmişte başlayan ancak Altınordu Belediyesinin içerisinde bulunduğu mali tablo sebebiyle duraksayan 50 km beton yol çalışmalarında ihaleleri bir bir yaptık ve çalışmalar kaldığı yerden devam edecek” dedi.

MUHTARDAN FLAŞ İDDİA

Artvin’in Şavşat ilçesi Hanlı Vadisi’nde yapılmak istenen Hanlı Regülatörü ve HES projesi gündemde iken Hanlı Köyü Muhtarı Cemal Demiral’dan şok bir iddia gündeme bomba gibi düştü. Demiral, “Hanlı’nın suyunu ve bölgenin suyunu koruyoruz diye ortalığı ayağa kaldıranlar 2019 yılında Yukarı Yayla’dan aldığımız içme suyu projesine karşı çıkmak için bizi mahkemeye vermişlerdi. Ardanuç tarafında köyler Hanlı HES’ten etkilenecekler diye yaygara koparıyorlar ancak Karagöl’den Ardanuç tarafına su almak için devletin imkanları ile Karagöl’de kazı yaparak Hanlı Vadisi’nin suyunu aldılar. Şimdi sulara sahip çıkıyoruz, diyorlar. Bizim adımıza konuşanlar önce suyumuzu versinler” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap