SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 21.02.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 21.02.2024

21 Şubat 2024 Çarşamba - 08:20




Olaylar ve Yaşananlar | 21.02.2024





BELEDİYE BAŞKANLARI VE MUHTARLARIN MAAŞLARI!

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde 30 büyükşehir belediyesi, 51 il belediyesi, 922 ilçe belediyesi başkanlıkları ile 50 bin 508 muhtarlık (32 bin 244 mahalle, 18 bin 264 köy) için seçim yapılacak. Ayrıca belediye meclislerinde görev yapacak üyeler de belirlenecek. Nüfusu 2 milyonun üzerinde olan belediyelerde başkanlara 232.280 gösterge üzerinden brüt maaş veriliyor. Yerleşim yeri nüfusuna göre belediye başkanlarının brüt maaşları TL olarak şöyle: Nüfusu 2.0001’den fazla: 176.735 TL, Nüfusu 1.000.001-2.000.000 arasında: 144.300 TL, Nüfusu 500.001-1.000.000 arasında: 119.670 TL, Nüfusu 250.001-500.000 arasında: 104.453 TL, Nüfusu 100.001-250.000 arasında: 89.235 TL. Köy ve mahalle muhtarlarına bu yılın ilk yarısında aylık 11 bin 223 TL brüt ödenek verilecek. Bu tutardan sadece 84 lira damga vergisi kesiliyor. Emekli muhtarlar, emekli aylıkları kesilmeksizin çalışmaya devam edecekler. Emekli olmayanlar için ise İçişleri Bakanlığı’nca sosyal güvenlik primleri yatırılacak. Muhtarlık süreleri 4/b statüsünde değerlendirilmek üzere emekliliklerine sayılacak.

KAYA ÖNDE GİDİYOR

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için siyasi partiler, sandık gününün yaklaşması ile seçim çalışmalarını hızlandırarak devam ettiriyor. Ana muhalefet partisi CHP, elinde olan 11 büyükşehri yeniden kazanmanın yanı sıra daha fazla belediyeyi kazanmak için çalışırken, iktidar partisi AK Parti  ve ortağı MHP ise 14-28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlerin moral üstünlüğü ile sandığa giderken muhalefet partilerinin elinde olan belediyeleri de kazanmanın planlarını yapmaya devam ediyor. Trabzon’da ise özellikle Ortahisar Belediyesi noktasında derin bir sessizlik hakim. Son anketler ve kamuoyu yoklamaları CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya’nın önde gittiği yönünde. Trabzon’da AK Partili önemli bir ismin “Ortahisar konusunda ciddi kaygılarımız ve endişelerimiz var”  dediğini de ekleyelim.

İŞTEN Mİ ATILACAKLAR?

Türkiye, küresel ekonomik krizin yarattığı zorluklarla mücadele ederken, konkordato ilan etmek zorunda kalan veya iflas eden şirketlerin sayısı artıyor. Ülke genelinde olduğu gibi Trabzon’da da özel güvenlik şirketlerinin zor durumda olduğu ve kapanma noktasında geldiği yönünde ciddi iddialar var. Bu sektörden ekmek yiyen yüzlerce-binlerce insan için bu durum büyük sıkıntı yaratacak düzeyde. Karadeniz Gazetesi olarak özel sektörde güvenlik işçisi olarak çalışanlara mutlak suretle sahip çıkılması, korunması ve destek verilmesi konusunu gündeme taşımış olalım.

SANDIKTA HESABI SORULUR

Türkiye’deki hayat pahalılığı vatandaşın hayatını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Hayat pahalılığı, vatandaşın yaşam standartlarını düşürürken, temel ihtiyaçlarını karşılamasını engelliyor. Bu durumla hayatın her alanında karşılaşılıyor. Gıdadan ulaşıma kadar her alanda yüksek fiyatlar vatandaşa kambur oluyor. Birçok ihtiyaç öteleniyor ya da direkt yok sayılıyor. Her gün alım gücü zayıflıyor. Dünün şaşırtan fiyatı tuvalet kağıdından geldi. Bir markette satılan 32’li tuvalet kağıdı 311,95 TL'den satılıyor. Vatandaşın içinde olduğu durumun vahim ötesi olduğunu dile getiren CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez, “Bunun hesabı 31 Mart’ta sandıkta misliyle sorulacaktır” dedi.


ARSİN’DE KÜÇÜK’ÜN BÜYÜK FARKI!

Arsin’de önceki gün Yeşilyalı, Yalı Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’nde seçim nabzını tuttuk. Vatandaş ve esnafla görüştük. “AK Parti’nin aday değişmesini nasıl buldunuz?” diye sorduk. Bu dört mahalle nüfus yoğunluğu açısından da Arsin’de seçimin kaderini belirliyor. AK Parti Arsin Belediye Başkan Adayı İbrahim Küçük’e ciddi bir destek var. Arsin halkı İbrahim Küçük’le buluştukça, projelerini dinledikçe, samimiyetini gördükçe desteğini de artırıyor. Arsin’e yenilikler kazandırmayı, iş, aş, istihdam yaratmayı hedefleyen İbrahim Küçük’e Cumhur İttifakı kapsamında MHP de büyük destek verirken Küçük’ün farklı görüşlerden de ciddi oy alacağı yönünde bir eğilim var. Yeniden aday gösterilmeyen başka partiden aday gösterilecek diye hakkında birçok haber ve yorum yapılan mevcut Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy da “Önce ülkem, önce davam, önce ilçem” diyerek seçim çalışmalarında İbrahim Küçük’e destek veriyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap