SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 20.03.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 20.03.2024

20 Mart 2024 Çarşamba - 09:12




Olaylar ve Yaşananlar | 20.03.2024





ORTAHİSAR ZABITA MÜDÜRÜ!


Okuduğunu anlamayan, mevzuatı bilmeyen, mahkemenin verdiği emsal kararı tanımayan, hiçbir şey bilmemesine rağmen her şeyi bilirim havasında olan ve caka satan zabıtanın müdürü olunca sorarız sizlere Trabzon nasıl turizm şehri olacak?
Ortahisar Belediyesinin zabıta müdürü iki dönemdir o makamda oturmasına karşın belediyenin başarı çıtası yukarılardaysa burada alkışlanacak olan kişi başkan Ahmet Metin Genç’tir.
Mevzuatı böylesine bilmeyen, işleyişi böylesine tıkayan, dediğim dedik çaldığım düdük diyen, hukuku guguk zanneden, personelini böylesine ayrıştıran, işi, mevzuatı bilenlerle değil de kendisini dinleyenlerle yol yürümeye çalışan birisiyle Başkan Genç’in iki dönemdir çalışması inanın takdire şayandır.
Düşünebiliyor musunuz bir belediyenin en önemli birimlerinden birinin başında iş bilmez, liyakatsiz ve ehliyetsiz birisi olmasına rağmen Ahmet Metin Genç bu kadar başarılı olabiliyor.
 Ha diyeceksiniz ki mevzuatı ve okuduğunu anlamayan birisini neden Ahmet Metin Genç zabıta müdürü yaptı?
Öyle zannediyoruz ki Genç de onu zabıta müdürü yaptığının pişmanlığını yaşamıştır ve yaşıyor da.
Neyse bizler turizm şehri olacak Trabzon’un böyle liyakatsiz, iş bilmez, makam işgal eden müdürlerinin o görevlerde olmaması için üzerimize düşen her şeyi yapmaya devam edeceğiz.
Sadece zabıta müdürü mü, elbette değil. Başka kurumlarda da zabıta müdürünün zihniyetinde kim var ise onları da zamanı gelince deşifre edeceğiz!


TRABZON ERDOĞAN'DAN YANA DURUYOR

AK Parti’nin iktidara geldiği ilk günden bugünlere kadar arkasındaki en büyük güç Karadeniz bölgesi, dolayısıyla da Karadeniz’in lokomotifi Trabzon olmuştur. Her seçim döneminde belli bir küskün kesim oluşsa da Trabzon'da rekor oy oranları gelmeye devam etmiştir. Özellikle Murat Zorluoğlu ve Ahmet Metin Genç dönemlerinde yapılan altyapı ve üstyapı düzenlemelerinden oldukça memnun olan Trabzonlu vatandaşlar hizmeti seçip yeniden Recep Tayyip Erdoğan, yani AK Parti belediyeciliği diyebilir. Ortahisar'da 2019 seçimleri göz önüne alındığında İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi ittifakına büyük fark atan AK Parti, o dönemden bu döneme yapılan yatırımlar da düşünülünce Ortahisar'da açık ara seçimi önde götürüyor gibi. Cumhuriyet Halk Partisi her ne kadar Kaya ile doğru bir tercih yapsa da ittifakın dağılması, Trabzon'a yapılan hizmetler bu farkın öyle kolay kolay kapanamayacağını bizlere gösteriyor.

ÖZGÜR ÖZEL’İN KAYA VURGUSU

Bugün Trabzon’da olacak ve saat 12.00’de Atatürk Alanı Meydan civarında miting yapacak olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya’ya destek noktasında özel bir hassasiyeti var. CHP’nin Trabzon’da başta Ortahisar olmak üzere ilçelerde ciddi bir başarı sağlayacağını, Trabzon Büyükşehir Belediye başkanlığı yarışında ise tahminlerin çok üzerine çıkıp başa baş bir mücadele verileceğini belirten CHP lideri Özgür Özel, partisinin teşkilatlarına olan güvenini ortaya koyan önemli açıklamalar yapacak. Bugünkü miting sayısal anlamdan daha ziyade seçimlere artık geri sayımın başladığı şu son günlerde CHP için moral ve motivasyon olacak. CHP Ortahisar’da Ahmet Kaya ile çok önemli bir ivme yakaladı. Ortahisar’ı kazanmaya hiç bu kadar yaklaşmayan CHP son düzlükte hata yapmak istemiyor. Kaya’ya destek her geçen gün artıyor.

 “VAAT DEĞİL GERÇEKLERLE YOLA ÇIKTIM”

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Süha Saral, siyasetten gelmeyen bir isim. Net ve doğrucu bir isim olduğunu söylemleriyle ortaya koyan bir aday olan Saral, 'vaat' kelimesinin siyasette bir aldatmaca olduğunu ve Trabzon'un gerçek sorunlarıyla ilgilendiğini dile getiriyor. Yapamayacağı hiçbir şeyi söylemediğini kaydeden Saral, Trabzon'un sorunlarını çok iyi bildiğini ve 5 yıllık seçime yönelik vaatler değil, kentin imar, ulaşım, trafik ve tarım sorunlarına bütünsel çözümler sunduğunu ifade ediyor. Dün akşam iftar sonrası Trabzon’daki hemşehri dernekleri ile bir araya gelen CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Süha Saral, “Trabzon Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Derneği, Trabzon Gümüşhaneliler Derneği, Trabzon Artvinliler Derneği ve Trabzon Giresunlular Derneği başkan ve yönetimlerine teşekkür ediyorum. Trabzon şehri için güzel çalışmalar ve projeler ortaya koyuyorlar, biz de her zaman onların yanında olacağız” dedi.

TRABZON’A DOKTOR İYİ GELECEK!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in önceki gün bir günlük Trabzon ziyaret programında Beşikdüzü ve Yomra seçim ziyaretleri  öne çıktı. Akşener’i eski bakan Trabzonlu hemşehrimiz İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın yalnız bırakmazken İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın da özellikle Beşikdüzü ilçesinde ağırlığını hissettirdi. Yomra’da Mustafa Bıyık’ın halk tarafından sevildiğine bizzat şahit olan İYİ Parti Genel Başkanı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Muhammet Erkan için ise “Trabzon’a acil bir doktor lazım. Trabzon şehri yorgun ve bitkin. Vatandaşlar sadece oyalandırılıyor aş iş, ekmek, istihdam yok. Trabzon’un gelişimi ve marka şehir olması için İYİ bir doktora ihtiyacı var. O da bizim adayımız değerli doktorumuz Muhammet Erkan kardeşimizdir” dedi. Akşener Trabzon’dan oldukça mutlu ve moralli ayrıldı.

ARSİN’DEN GELEN SON ANKET

31 Mart yerel seçimleri öncesi Trabzon’da ilçelerden ulaşan bazı anket ve saha çalışmaları dikkat çekiyor.  Karadeniz Gazetesi olarak bu çalışmaları yakından takip ediyor ve önem veriyoruz. Arsin’den gelen son bilgiler AK Parti Arsin Belediye Başkan Adayı İbrahim Küçük’ün seçimi çok net açık ara ile kazanacağı yönünde. Küçük’ün adaylığına sadece AK Parti değil farklı kesimlerden de destek var. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Arsin’de 26 bin 948 olan seçmenin sandığa gittiği seçimlerde 12 bin 974 oy almış yüzde 56 başarı sağlamıştı. Şu anda gelen yeni veriler ışığında İbrahim Küçük’ün 2019 yerel seçimlerin üzerinde bir oy alacağı yönünde…

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
3
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap