SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 19.05.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 19.05.2019

19 Mayıs 2019 Pazar - 09:39




Olaylar ve Yaşananlar | 19.05.2019





MAKAM DEĞİL GÖREV ADAMI

Trabzon İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, göreve geldiğinden beri farkını ortaya koyuyor. Özellikle bilgi kirliliğinin önüne geçmek adına mevzuat çerçevesinde son derece şeffaf davranıyor. Bunun dışında iki yıldır her Ramazan ayında gelenek haline getirdiği ‘Emniyet-Basın’ iftarı düzenliyor. Düzenlediği iftar programına davet ettiği basın mensupları ile samimi sohbetler gerçekleştirerek şehir adına istişarelerde bulunuyor. Basınla dolayısıyla kamuoyuyla ilişkilerini sıkı tutarak makam insanı olmak yerine görev insanı olduğunu ortaya koyuyor.

ÇALIŞMALAR TRAFİĞİ AKSATIYOR




Rize’de vatandaşlar Meydan Parkı’nın bitmesini bekliyor. Meydan Parkı’nda devam eden çalışmalardan dolayı şehir merkezinde trafik aksarken esnaf ve vatandaşta mağdur oluyor. Yaşanan sıkışıklıktan dolayı şehir merkezinde trafik keşmekeşi yaşanırken dükkanların önüne park edilen araçlardan dolayı da esnaf sürekli tepkisini dile getiriyor. Çalışmaların yoğun olarak devam ettiği ve bitme aşamasına gelen Meydan Parkı’nın altına yapılan otopark ile birlikte şehir merkezine park edilen araç sayısı da azalmış olacak. Vatandaşlar bir an önce Meydan Parkı’nda çalışmaların tamamlanmasını bekliyor.

MÜLKLER SATILMIŞ




Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde eski belediye başkanı döneminde satılan mülkler belli oldu. Belediye Başkanı Ramis Uzun, geçtiğimiz 5 yıl içerisinde usulsüz olarak düzenlenen ve ödenen faturalar hakkında hukuki ve idari sürecinde devam ettiğini söyledi. Beşikdüzü Belediyesi’nden yapılan bilgilendirmede, Orhan Bıçakçıoğlu döneminde satılan mülkler, plaj tesisi, Best Otel yeri, Atatürk Lisesi ve Köy Enstitüsü Parkı, Karayolları bakımevi, Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parki ve arsa satışları olmak üzere 21 milyon 932 bin TL gelir sağlandığı, Beşikdüzü Belediyesi’nin borcunun 114 milyon 243 bin TL olduğunu açıklandı.

ARAKLI MHP’DE YÖNETİM TAMAM

Trabzon’un Araklı ilçesi MHP Yönetim Kurulu belirlendi. Başkanlığına atanan Metin Hacıhasanoğlu yönetim kurulu listesini belirledi. Başkan Metin Hacıhasanoğlu’nun yönetiminde şu isimler yer aldı: Ali Harbi, İrfan Topal, Semih Terzioğlu, Abdurahman Horoz, Hasan Bal, Ali Erbay, İslam Baytürk, Nedim Dilber, Osman Demirtürkoğlu, Metin Hasan Civelek, Mustafa Harbi, Ali Çebi, Ahmet Öksüzali,, Mustafa Müzennet, Alibey Akyıldız, Yakup Akkuş, Adem Bayzan, Aslan Kibar, Metin Hasançebi, İsmail Seçim, Adem Gümrükçüoğlu, Şenol Günçiçek, Salim Yılmaz ve Osman Voyvotoğlu




ÜRETİCİLERİN GÜBRE TEPKİSİ

Rize’de bazı çay üreticileri, yaş çay taban fiyatından memnun kalırken bazı çay üreticileri ise fiyattan memnun kalmadığını söylüyor. Özellikle çay üreticileri yüksek gübre fiyatlarından ötürü sitemini dile getiriyor. Üreticiler, “Gübre fiyatları çok yüksek. Belki taban fiyat 3.03 TL olarak belirlendi ama gübre fiyatları da bir o kadar pahalı. Çaydan kazandığımızın bir kısmını toplayıcılara bir kısmını da gübreye veriyoruz. Bu durum bizi mağdur ediyor. Gübre fiyatlarının biraz daha aşağıda olması gerekiyor. Ayrıca ÇAYKUR’un da kota uygulamasını istemiyoruz. Bizi özel sektöre mahkum etmesinler” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar. 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
ol

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap