SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 17.08.2022

Olaylar ve Yaşananlar | 17.08.2022

17 Ağustos 2022 Çarşamba - 08:30




Olaylar ve Yaşananlar | 17.08.2022





KTÜ KONTENJANLARI…

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) 2022-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları 15 Ağustos 2022 tarihinde adayların erişimine açıldı. YKS sonuçlarına göre, Karadeniz Teknik Üniversitesi, (KTÜ) tercih edilme oranı ile tüm kontenjanlarını birinci tercih döneminde doldurdu. Lisans programlarındaki 3759 kişilik kontenjanın yüzde 96’sı doldu ve bu programlara, 3591 aday yerleştirildi. Ön lisans programlarındaki 620 kişilik kontenjanın da tamamına adaylar yerleştirilerek doluluk yüzde 100'e ulaştı. KTÜ’den yapılan açıklamada, “YKS yerleştirme sonuçlarına göre, kontenjanlarımızın %98’inin dolmuş olması sevindirici olmakla birlikte ülkemizin geleceği olan gençlerimizin yükseköğretim tercihini, Üniversitemizden yana kullanmaları, kurumumuz için gurur kaynağıdır. Yeni dönemde yerleşen adaylarımızın tamamını içtenlikle tebrik ediyoruz” denildi.

ÖZDAĞ, RİZE’YE GELECEK

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, bu hafta içerisinde Doğu Karadeniz illerine ziyarette bulunacak. Özdağ, son olarak Rize'ye gerçekleştireceği ziyaretlerini 21 Ağustos’a kadar tamamlayacak. Genel Başkan Özdağ, Doğu Karadeniz illerine gerçekleştireceği ziyaretleri Çankırı’dan başlattığını belirterek, “Günaydın Türkiye, Çankırı, Çorum, Amasya, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’yi kapsayan 21 Ağustos’a kadar sürecek gezimize çıkıyoruz. Genel Merkez’de biz yokken gelmeyin. Göremezsek üzülürüz. Sizi, Süleyman’ın tayfasını muhakkak karşılamak, uygun şekilde ağırlamak isteriz” dedi.

HASTANE DEĞİL, DOKTOR İSTİYORUZ

Of Devlet Hastanesinde bazı bölümlerin 15-20  gün sonraya randevu verilmesine vatandaşların tepkisine neden oldu.  Yakın zamanda yeni hastanenin faaliyete geçmesiyle birlikte randevu sürelerin kısalmasını ümit ettiklerini belirten vatandaşlar, şöyle konuştular: "Şuan hastanemizden  randevu almaya kalktığımızda ya randevusu kapalı oluyor yada 15-20 gün sonraya randevu veriliyor. İnşallah yeni hastane faaliyete geçtiğinde  randevu alma süresi en aza iner. Tabi yeni hastane yapılması güzel bir şey fakat 6 ilçenin yaklaşık 400 bin  nüfusunu karşılayabilecek kadar doktorların görev yapmasını istiyoruz. Eğer yine randevuların 15-29 gün sonraya verilecek ise yeni yapılan hastanenin hiç bir önemi kalmaz.”
 
BAYBURT ÇÖZÜM BEKLİYOR

Bayburt’ta mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarından etkilenen insanlar, Çoruh Nehrinde yüzecek yer olmadığı için yetkililere bu sorunu çözmedikleri için sitem ediyorlar. Bayburt’un birçok konuda can suyu olarak değerlendirilen Çoruh Nehri sıcak havalardan etkilenenler başta olmak üzere yüzme ihtiyaçlarını karşılayacak vatandaşlar yer bulamakta sorun yaşadıklarını dile getiriyorlar. Özellikle tatilcilerin Bayburt’ta akın ettiği dönemlere denk gelen sıcak havalarda nehre girerek yüzmek isteyenler yer olmadığı için bu imkândan yararlanamıyorlar. Geçtiğimiz yıllarda Kopuz Köprüsü diye bilinen mevkide kendileri için yüzme alanı oluşturulan yerde bu isteklerini biraz olsun karşılamaya çalışıyorlardı. Söz konusu alanda şuan yüzme imkanı bulunmuyor.

BU BAL 8 BİN LİRA…

Rize’nin İkizdere ilçesi Anzer Yaylası'nda üretilen dünyaca ünlü Anzer Balı bu yıl bir ilke imza atılarak kara kovanlarda üretildi. Kara kovanlara dışarıdan hiç müdehale edilmeden kovanda bulunan arılar içeride herşeyi kendisi yapıyor. Bu yıl kilosu 2 bin TL olarak açıklanan imparator balı olarak adlandırılan dünyaca ünlü Anzer Balının kara kovanlarda üretilmesinden dolayı kilosu 8 bin TL'den alıcı buluyor. Kara kovanlarda arıların her şeyi kendisi yaptığını ifade eden Adem Turgut, "Kara kovanlarda arılar her şeyi kendisi yapıyor. Dışarıdan biz hiçbir şeyine karışmıyoruz. Bundan dolayı bu bal diğer ballardan daha kıymetli. Anzer'de bir ilk yapıldı. Kütüğün içerisinde doğal Anzer Balı yapıyor. Yapılan üretim sadece Anzer Ballıkaya Anzer Balı üretim çiftliklerinde yapılıyor" ifadelerini kullandı. Bu yıl ilk defa kara kovanlarda Anzer Balı üretimi yapıldığını söyleyen Adem Turgut, "Bu yıl ilk defa organik olarak kara kovanlarda Anzer balı ürettik. Balın kilo fiyatı 8 bin TL olarak belirledik " dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap