SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 16.08.2022

Olaylar ve Yaşananlar | 16.08.2022

16 Ağustos 2022 Salı - 08:26




Olaylar ve Yaşananlar | 16.08.2022





GAYRET GÖSTERECEĞİZ

Artvin Orman Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya Başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Etüt Proje Başmühendisi ve İşletme Müdürlerinin katılımlarıyla, Artvin Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda Ağustos ayı değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya, “Bölge Müdürlüğümüzün süreklilik gösteren görev ve fonksiyonlarını yürütebilmesi için ayrılan kamu kaynaklarının zamanında, etkin ve verimli bir şekilde kullanılarak, birinci görevimiz olan orman varlığımızı artırmaya yönelik çalışmalarımızı hızlandırmalıyız. Aynı zamanda tüm ormancılık faaliyetlerimizi de hedeflerimizin gerçekleşmesi yönünde herkesin gayret göstereceğine inanıyorum. İşletme Müdürü arkadaşlarımız da sahalarında gerekli kontrolleri yaparak programların yılsonuna kalmadan tamamlanması için gerekli tedbirleri almalarını istiyorum" dedi.

ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Trabzon Üniversitesi Rektörlüğü için aday başvuruları başladı. Adaylık başvurusunda bulunan KTÜ Mühendislik Fakültesi Malzeme Mühendisliği ve Metalurji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aykut Çanakçı akademik hayattaki bilgi birikimini ve idari tecrübelerini Trabzon Üniversitesine taşımak istediğini ifade etti. 1990 yılından bu yana KTÜ Mühendislik Fakültesinin gerek öğrenci gereks akademisyen olarak bir ferdi olduğunu ifade eden Prof.Dr. Çanakçı Memursen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen Trabzon 2 Nolu şube başkanlığı döneminde üniversitelerin problemlerine yakından tanıklık ettiğini dile getirdi. Trabzon Üniversitesinin de yeni kurulan bir üniversite olarak pek çok sorunla boğuştuğunu, üniversitenin kuruluşundan bu yana geçen dört yıllık süreçte gerek fiziki gerekse de idari problemlerin üstesinden gelemediğini ileri süren Çanakçı, “Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle rektör olarak atanmam durumunda Trabzon Üniversitesi’ni sadece başarılı değil, marka bir üniversite yapmaya geliyoruz” dedi.

TOKİ’DEN SATIŞ…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 20 ilde 204 iş yerini 1 Eylül'de açık artırma yöntemiyle satışa sunacak. TOKİ'den alınan bilgiye göre, Burdur, Çankırı, Diyarbakır, Düzce, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kars, Kırşehir, Konya, Manisa, Mersin, Nevşehir, Osmaniye, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Yozgat ve Zonguldak'ta 204 iş yeri, açık artırma yöntemiyle 1 Eylül Perşembe saat 10.30'da açık artırmayla satılacak. Açık artırmalar, Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda yapılacak. Ayrıca internet üzerinden "www.emlakmuzayede.com.tr" adresinden teklif verilebilecek.

ŞENLİK VAR

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyünde bulunan Zigana Doğa Okulu’nda bu yıl 12.yapılacak olan Lames Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği 20 Ağustos Cumartesi günü “Geçmişten Günümüze Orta Asya Kültürünün Anadolu’daki İzleri” temasıyla aynı köyde yapılacak. Cumartesi günü saat 13.30’da okul bahçesinde gerçekleştirilecek olan etkinlikle ilgili bilgi veren Zigana Doğa Okulu Başkanı Savaş Aydın, “Soyut ve somut kültür varlıkların korunabilmesi, kaybolmaya yüz tutmuş kültür varlıkların korunması ve kollanmasıyla mümkündür. Yereli desteklemediğimiz sürece var olma şansımızı zayıflatırız. Yerel gastronominin öne çıktığı şu dönemde ülkelerin kendi mutfak kültürlerini öne çıkararak küresel kazançlar elde etmeyi hedeflediklerini görmekteyiz. Bu nedenle kendi kültürümüzü koruyarak bu alandaki çalışmalara geliştirerek çoğaltmalıyız” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap