SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 16.07.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 16.07.2020

16 Temmuz 2020 Perşembe - 09:33




Olaylar ve Yaşananlar | 16.07.2020





HAİN SALDIRIYI UNUTMADIK

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin tüm dünyaya Türk milletinin demokrasi ve milli iradeden başka hiçbir seçeneğe boyun eğmeyeceğini gösterdiğini söyledi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Hacısalihoğlu, ülkemizin istiklaline, istikbaline ve milletin iradesine karşı yapılan hain saldırıyı unutmadıklarını belirterek, “15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin 4’üncü yıl dönümünde, demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden kahraman şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyoruz, gazilerimizi minnetle anıyoruz” ifadesini kullandı.

KARA’NIN MESAJI

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4'üncü yıl dönümünde, esnaf ve sanatkar camiası olarak demokrasiye inançlarını bir kez daha vurguladıklarını bildirdi. Kara, şu görüşlere yer verdi: “Ahilik gelenek ve kültüründen gelen, her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan, aileleri ve yanlarında çalışanlarla birlikte ülkemizin dörtte birini temsil eden esnaf ve sanatkârlarımız, nereden ve kimden gelirse gelsin, darbelere karşı dimdik ayakta olmuş ve ayakta olmaya devam edecektir. Demokrasimize, devletimize sahip çıkmaya, ülkemizi kalkındırmak için üretip çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin birlik ve beraberliğini, milletimizin serbest iradesi ile seçilmiş Cumhuriyet hükümetimizi ve demokratik rejimimizi açıkça tehdit eden, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe ve devletimizi işgal girişimini, bir kez daha kınıyoruz.”

ERGAN VE ASLANTÜRK

Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan ve Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı yayımladılar. Arslantürk ve Ergan şu görüşlere yer verdiler: “Türk milleti, tarihin her döneminde kendini vesayet altına almak isteyenlere karşı bağımsızlık mücadelesi vermiş ve bunlarda da başarılı olarak tüm dünyaya örnek olmuştur. 15 Temmuz’da da dış güçlerin içerideki maşası çeteciler, yüce milletimizin bağımsızlık hasletini unutarak, hain bir darbe teşebbüsünde daha bulunmuşlardır. Ama Türkiye milleti devleti ile bu hainlere asla unutamayacakları bir ders verirken, şehit ve gazi olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün, Gençliğe Hitabesindeki; ‘İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin’ çağrısını her daim kendine şiar edinmiş halkımız özgürlük için canını seve seve ortaya koymuştur. Bu kutlu gazanın yıl dönümünde, Türk devletini güçlü, Türk milletini mutlu kılma mücadelesinde her alanda çok çalışmamız gerektiğine olan inancımızı bir kere daha paylaşıyoruz.”

94 BİN KİŞİ TUTUKLANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz 2016'dan bu yana FETÖ ile mücadele kapsamında 99 bin 66 operasyon yapıldığını, 282 bin 790 gözaltı ve 94 bin 975 tutuklama gerçekleştirildiğini açıkladı. Soylu, şunları kaydetti: "15 Temmuz bizden 251 vatan evladını götürmüş ancak ülkeyi geriye götürmeyi başaramamıştır. Güçlü devlet geleneğimiz ve aziz milletimizin demokrasiye bağlılığı, o geceyi vesayetin tümden tasfiyesine vesile etmemize imkân tanımıştır. Bakanlığımız bünyesinde FETÖ ile mücadele kapsamında 15 Temmuz 2016'dan bugüne kadar 99 bin 66 operasyon yapılmış, 282 bin 790 gözaltı v 94 bin 975 tutuklama gerçekleştirilmiştir. Halen bu suç kapsamında tutuklu olan kişi sayısı 25 bin 912, süreç içinde toplam işlem yapılan şahıs sayısı ise 597 bin 783 kişidir. Bu çalışmaların en somut bulgusu ise sayılar ve rakamlar değil, örgütün bazı kesimlerce net anlaşılamayan veya varlığından bile şüphe ettikleri organizasyon yapısının aslında çok dinamik, somut ve hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde eyleme dönük bir gerçeklik içinde olduğudur.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap