SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 14.10.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 14.10.2021

14 Ekim 2021 Perşembe - 08:53




Olaylar ve Yaşananlar | 14.10.2021





ORDU ÇEVRE YOLU

Türkiye'nin genç bilişim uzmanları Siber Kalkan 2021 Tatbikatı’nda ter dökmeye başladı. Tatbikata katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, siber güvenlikte milli teknolojilerin önemine dikkat çekti.

Karaismailoğlu, “Ordu'da prestijli projelere hep birlikte imza atıyoruz. 6 adet tünel, 11 adet çift köprü, 5 adet tek köprü, 7 adet farklı seviyeli kavşaktan oluşan Ordu Çevre Yolu şehrimizin trafik yükünü hafifletirken, halkımıza yüksek emniyetli ulaşım sunacak” dedi.

Ulaşım koridorlarının gelişimi, geleceğe yönelik fırsatlar, iş birliği olanakları ve daha pek çok konu 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası'nda ele alındığını belirten Bakan Karaismailoğlu, “Çağın gereklerine entegre stratejiler dahilinde ülkemizin ulaşım ve iletişim altyapısına yatırım yapmaya devam edeceğiz. USOM tarafından geliştirilen, 2 gün sürecek ve kıyasıya bir mücadeleye sahne olacak Ulusal Siber Kalkan Tatbikatı'na katılım sağlayan tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza başarılar dilerim” paylaşımında bulundu.

KİTABIN ORTASINDAN

MHP Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, “Kitabın ortasından konuşuyorum, HDP’yle ortaklık, şehitlerimizin kanının, analarımızın gözyaşlarının dökülmesine alçakça hizmettir. HDP’yle gelecek planlamak, siyaset denkleminde buluşmak Türk milletini kundaklamak, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü kurcalamaktır. Türkiye’yi kamplara ayırarak çatışma ortamına davetiye çıkaranlara geçit vermeyecek yegâne siyasi güç Milliyetçi Hareket Partisi ile yaprağın dahi kımıldamadığı en ağır ve ümitsiz şartlarda fikri namus imtihanından şerefle geçmiş olan Türk milliyetçileridir” dedi.

ARAKLI’YI POLİS MORA EĞİTİM MERKEZİ

Trabzon Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, gece gündüz demeden ilçesinin en üst seviyede hizmet alması adına yoğun bir çaba gösterirken herkesinde takdirini, sevgisini kazanmaya devam ediyor. Çebi, Kalecik Mahallesi’ne bağlı Kumlama mevkiinde arazinin 87 dönümünü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na rehabilitasyon merkezi yapılmak üzere devrettiklerini, diğer 76,5 dönüm alanda ise Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Polis Moral ve Eğitim Merkezi yapıldığını bildirdi. Başkan Çebi, yaklaşık 40 milyon liralık projeye başlandığını ifade etti. Çebi, proje kapsamında polis moral ve eğitim merkezi içerisinde hem eğitim merkezleri hem de dinlenmeye yönelik otel şeklinde tesisler olacağını belirterek, “Polis arkadaşlarımız eğitimden sonra burada kalacak. Aileleriyle birlikte hem dinlenme tesisi, otel, pansiyon şeklinde hem de okul şeklinde bölümleri olacak” dedi. Çebi, merkezin oluşmasına katkı veren herkese teşekkür etti.

UZUN-BIÇAKÇIOĞUL TARTIŞMASI

Trabzon Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, kendisinden önce görev yapan Orhan Bıçakçıoğlu’nun sosyal medyada, basında belediye üzerinden şahsına yönelik suçlamalarda bulunduğunu öne sürdü. Uzun, “Bıçakçıoğlu, ilçemizde 5 yıl belediye başkanlığı yaptı ama ilçemize yıllarca çözülemeyecek enkaz bıraktı. Göreve geldiğimiz günden beri onun bıraktığı enkazı tamir için gece gündüz çalışıyoruz. Benim partime ayar vermek istemektedir. Benim partimin onun aklına hiç ama hiç ihtiyacı yok. Herkes hakkını ve haddini bilmelidir. Şimdi hangi yüzle böyle açıklamalar yapıyor. Beşikdüzü halkı bu saygısızlığı ve huzursuzluğu asla istemiyor. Nitekim halkımız Orhan Bıçakçıoğlu’nu da ve Ramis Uzun’u da çok iyi biliyor ve tanıyor” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap