SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 14.05.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 14.05.2020

14 Mayıs 2020 Perşembe - 09:09




Olaylar ve Yaşananlar | 14.05.2020





KESİN KORUNACAK HASSAS ALANLAR

Cumhurbaşkanlığı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan kararlara yurt genelinde bazı noktalar "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil edildi ve bazı noktalarda acele kamulaştırma kararları çıkarıldı.

Kayseri, Van, Sivas ve Giresun'daki bazı alanlar, "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edildi. Kayseri'nin Yeşilhisar, Yahyalı ve Develi ilçe sınırlarında bulunan Sultan Sazlığı Sit Alanı, Van'ın Edremit ve Gevaş ilçe sınırlarındaki Dönemeç Sazlıkları Potansiyel Doğal Sit Alanı, Sivas'ın Hafik ilçesindeki Hafik (Büyük) Gölü Potansiyel Doğal Sit Alanı ve Giresun'un Yağlıdere ilçesindeki Gölyanı Yaylası Doğal Sit Alanı, koruma statülerinin yeniden değerlendirilmesiyle "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edildi.

Şanlıurfa'ın Birecik ilçesindeki bazı alanlar, "Yaban Hayatı Geliştirme Sahası" olarak, Samsun'un Canik ilçesindeki bazı alanlar da "kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı" olarak belirlendi.

Ayrıca, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının kapsadığı illere Amasya ve Çorum da eklendi.

VELİLER KARAR VERECEK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "okullar ne zaman açılacak" sorusuna cevap verdi. Selçuk, "Okullar ne zaman açılacak sorusunun tek cevabı var. Okullar en güvenli zamanda en güvenli şekilde açılacak" dedi. Okulların açılması demenin 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmenin sokağa çıkması demek olduğunu hatırlatan Selçuk, "Okullar çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için en güvenli zamanda açılacak. Bunu da bize bilimsel veriler söyleyecek" dedi.

EREL’DEN SORU

Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanı Necip Erel, bir basın açıklaması ile Bayburt yatırımlarını sordu. Koronavirüs kapsamında yapılan çalışmalara değinen, partisince yapılan yardımları anlatan Erel, iktidara yüklendi. 2015 yılında tren yolunun Bayburt halkına söz verildiğini ve ardından Bayburt'un devre dışı bırakıldığını hatırlatan Erel, 2019 yılında bitirileceği yönünde söz verilen, Komando Kışlası, Göçmen Geri Gönderme Merkezi, 200 Yataklı Hastane gibi yatırımları sordu.

ÇOLAK’IN ACI GÜNÜ

Bahçelievler Gümüşhanespor eski başkanı Gümüşhane Dölek köylü hemşerimiz Halit Çolak’ın annesi Meryem Çolak  tedavi gördüğü Gümüşhane Devlet hastanesinde  vefat etti. Merhume Çolak'ın Cenazesi bugün Gümüşhane Dölek köyünde defnedilecektir.  Merhumeye Allah’tan rahmet, kederli Çolak ailesine başsağlığı diliyoruz.

TRABZON’DA VAKA SAYISI

Trabzon İl  Sağlık Müdürü Hakan Usta, ildeki hastanelerin yoğun bakımlarında 2, servislerde de 35'in altında pozitif hastanın takip edildiğini bildirdi.

Usta, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelenin vatandaşlarla başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirtti.

"Yoğun bakımlarda 2, servislerde 35'in altında pozitif hastanın takip edildiği" bilgisini paylaşan Usta, bunun oldukça sevindirici bir tablo olduğunu ancak rehavetle, ihmalle kurallara uymama ile tersine dönebileceğini bildiklerini kaydetti.

Usta, vatandaşlara evde kalmaları, zorunlu hallerde evden çıktıklarında ise maske kullanmaları ve ikili temaslarda mesafe kurallarına uymaya devam etmeleri çağrısında bulundu.
Hastanelerin boşalmasının sevindirici olduğunu vurgulayan Usta, "El birliği ile hastaneleri Kovid vakalarından arındıralım." ifadesini kullandı.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap