SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 13.07.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 13.07.2020

13 Temmuz 2020 Pazartesi - 09:50




Olaylar ve Yaşananlar | 13.07.2020





VATANDAŞIN SİTEMİ BİR

Trabzon’un Maçka İlçesi Hamsiköy Mahallesi’nden gazetemizi arayan Fikret Alkurt kendi ve kendisi gibi diğer mağdur olanlar için TİSKİ’ye yönelik sitemde bulundu. Sitem şu: “Kapımızda kullanmadığımız bir çeşmemiz var. Mağdur olan diğer vatandaşlarından yine çeşitli gerekçelerle su saati bağlamadıkları çeşmeler var. Bunların tespiti için mahallemize yetkililer geldi ve su saati olmayan tüm çeşmeler için tutanak tuttular. Bizde resmi olarak bir sürecimizin olduğunu düşünerek su saati abonelik işlemlerimizi başlattığımız sürede bize hiç telafi hakkı tanımadan bin 500’er lira ceza geldi. Su saati taksaydım 1 yılda bu kadar fatura gelmezdi. Verilen bu ceza konusunda yetkililerden telafi şansı istiyoruz. Bu yoklukta bu parayı nereden ödeyelim” dedi.

VATANDAŞIN SİTEMİ İKİ

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Yaylacık Mahallesi’nden gazetemizi arayan Cafer Gedikli isimli vatandaş ise şu sitemi dile getirdi: “Akçaabat Belediyesi tarafından Yaylacık Mahallesi sahil kenarına çardaklar yapıldı fakat çardaklarda oturmak parayla. Saat başına ödeme yapmanız gerekiyor. Sosyal donatı alanlarında sırf oturduğun için para ödediğin nerede görülmüş? Acilen çardaklarda oturmaya istenilen paradan vazgeçilmesini istiyoruz. Ayrıca yeni açılan Millet Bahçesi’nde lavabolar kapalıdır. Tam teşekkürlü hizmete açılmamıştır. Tuvaleti gelen koştur koştur esnafın yanına gidiyor. Bu da olmuyor.”

BALTA, TORUN VE ÖZTÜRK

ORC Araştırma şirketi, son 2 yılın en başarılı milletvekillerini belirlemek için bir araştırma düzenledi. Araştırmada her milletvekili kendi grubunda değerlendirildi. Araştırmaya katılan kişilere 'Son 2 yılı değerlendirdiğinizde bölgesel çalışmaları, meclis çalışmaları ve halkla iletişimine göre sizce ilinizin en başarılı milletvekili hangisidir?' diye soruldu. Anket çalışmalarının sonucuna göre, Karadeniz Bölgesi'nin en başarılı milletvekilleri belirlendi. Tabloda, başarı oranına göre Karadeniz Bölgesi'nin en başarılı 10 milletvekilinden 5’i AK Parti’den, 3’ü CHP’den, 1’i MHP’den, 1’i Bağımsız olarak belirlendi. Tabloda birinci sırada yüzde 44.9 ile AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta yer alırken, ikinci ise yüzde 43.6 ile CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun oldu.

SOYLU’NUN ACI GÜNÜ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kayınpederi Metin Dinç, Samsun'da 81 yaşında vefat etti. Gece saatlerinde rahatsızlanan Dinç, götürüldüğü Bafra Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Metin Dinç’in cenazesi, dün Bafra Yıldırım Beyazıt Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Bakan Soylu ve Dinç ailesine başsağlığı diliyoruz.

GİRESUN HEYETİ ANKARA’DA

Giresun heyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüştü. Vali Enver Ünlü ve Giresun milletvekilleri; Cemal Öztürk, Av.Sabri Öztürk ve Av.Kadir Aydın, Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu, AK Parti Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı, ilçe ve belde belediye başkanları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Bakan Kurum’u ziyaret ederek, Giresun’da devam eden Çevre ve Şehircilik yatırımları ile hazırlanan projelerin son durumu hakkında Kurum’a bilgilendirme yaptılar. Heyet, Bakan Kurum’a yeni hazırlanan proje ve yatırımlarla ilgili bilgilendirmelerde bulunarak, destek taleplerini iletti. Bakan Kurum, kendisine iletilen bilgilerle ilgili istişarelerde bulunarak, Vali Ünlü’ye “Hayırlı olsun” diyerek yeni görevinde başarılar diledi. Giresun heyeti İçişleri Bakanlığı’nda Bakan Soylu’yu ziyaret ederek, Giresun’da devam eden yatırımlar ve projelerin son durumu hakkında bilgilendirme yaparak, yeni planlanan proje ve çalışmalarla ilgili talep ve değerlendirmelerde bulundu.

66 OKUL YIKILACAK

Ordu İl Koordinasyon Kurulu, Ordu Valisi Tuncay Sonel başkanlığında yapıldı. Vali Sonel, burada yaptığı konuşmada okullar konusuna değinerek, “Ordu genelinde 66 okulumuzun yıkım kararı var. Bunlarla ilgili Mili Eğitim Bakanlığıyla görüşmeler yapıldı. Eğer yeni 26 okul yapabilirsek Ordu’nun okul sıkıntısı kalmıyor. Bu konuda güzel bir gelişme oldu bir hayırsever okul yapıyor. Böylece sayı 25’e indi.” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap