SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 12.07.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 12.07.2019

12 Temmuz 2019 Cuma - 09:00




Olaylar ve Yaşananlar | 12.07.2019





SALARHA İKİNCİ YILINI KUTLADI

Rize'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Rize Salarha Vadisi Yeni Şehir Kalkınma ve Dayanışma Derneği (SALVADER) kuruluşunun ikinci yıl dönümünü düzenlenen etkinlikle kutladı. Salarha Kamp Eğitim Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Rize eski milletvekili Ahmet Kabil, Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara, Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, Rize Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı Güven Aksoy, MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan, SALVADER Başkanı Dursun Ali Toptan, dernek üyeleri ve davetliler katıldı. Etkinlik kapsamında 'SALVADER Ödülleri' de sahiplerini buldu. Dernek tarafından 'Vefa' ödülü duayen eğitimci Mustafa Kara'ya, 'Kültür ve Sanat' ödülü halk şairi Osman Efendioğlu'na 'İyilik' ödülü organ bağışında bulunan Kahraman Kansız ile Hatice Çalışkan'a, 'Değer Üreten Uygulamalar' ödülü emekli eğitimci Recep Kaya'ya ve 'Spor' ödülü Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan'a verildi.

OFF-ROAD RİZE’DE YAPILACAK




Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Ardeşen Off-Road Spor Kulübü tarafından Fırtına Vadisi'nde gerçekleştirilecek etkinlik; Rize Valiliği, Ardeşen Kaymakamlığı, Ardeşen Belediyesi, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenecek. Organizasyona Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, İran, Gürcistan ve Rusya'dan ekipler katılacak. İkinci ayak organizasyonu 13 Temmuz Cumartesi günü saat 18.00'de Ardeşen ilçe merkezindeki seremoniyle başlayacak. İkinci ayak yarışında sporcular 14 Temmuz Pazar günü saat 11.00'de start alacak. Yarış, Ömer Halisdemir adı verilen 5 bin 70 metrelik etabın 3 kez geçilmesinin ardından saat 15.00'te sona erecek.

ARAKLI’YA YENİ MÜDÜR




Araklı Atatürk Ortaokulu’nun yeni müdürü Ali Şengün oldu. Daha önce Araklı Bereketli YİBO’nun kurucu müdürlüğünü yapan Şengün projeci ve yeniliklere açık yönleriyle tanınıyor. Araklı ve Sürmene’de değişik okullarda 25 yılı aşkın bir süredir idarecilik görevini yürüten Şengün, çalıştığı okullarda AB projelerine öncülük etti.

İMAMOĞLU’NUN HALEFİ

Fırtınalı geçen bir seçim sürecinin ardından AK Partili aday Binali Yıldırım'ı devirip İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen CHP'li Ekrem İmamoğlu'ndan boşalan Beylikdüzü Belediye Başkanlığı koltuğuna yine bir Trabzonlu oturmuştu. Aslen Maçkalı olan Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Belediyesi'nde başkan danışmanlığı ve teknik koordinatör olarak görev yapmıştı. İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu olan Çalık, 'şehir planlayıcısı' titriyle belediyecilik konusunda birikimli biri. Çalık, İmamoğlu'ndan aldığı bayrağı ülke menfaatleri yararına taşımakta kararlı. Mazbatasını aldıktan sonra Beylikdüzü'nde yarım kalmış, gözle görülür eksikliklere neşter vuran Çalık, oluşturduğu beyin takımıyla öncelikle halkla sıcak diyaloglar kurmaya özen gösteriyor. Belediye Başkanı Çalık, en büyük projelerinin 'halkın güler yüzü' olduğu görüşünde.




KIZILAY DEMİRKIRLAR’DA...

Kızılay önemli bir etkinliğe daha imza atıyor. ‘1 ünite kanla 3 kişinin hayatını kurtarmak istemez misiniz?’ başlığı altında vatandaşlarla buluşacak olan Kızılay, bugün standını Demirkırlar Camii önünde kuracak. Tüm esnafların yoğun katılım göstermesi beklenen etkinlikte, vatandaşlardan alınan kanlarla onlarca can hayata tutunacak.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap