SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 11.09.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 11.09.2020

11 Eylül 2020 Cuma - 09:00




Olaylar ve Yaşananlar | 11.09.2020





MHP’DE ALKAN İLE YOLA DEVAM

Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanı İhsan Alkan, yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çekiyor. Sürekli esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Alkan, onların taleplerini dinleyerek gerekli makamlara iletiyor. Alkan’ın bu çalışmaları partililer tarafından da takdirle karşılanıyor. İlçe kongrelerinin ardından yapılacak il kongresinde de Alkan’ın tek liste ile aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Alkan, 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Rize’de 4 belediyenin kazanılmasında ekibiyle birlikte yaptığı çalışmalarla büyük katkı sunmuştu. Birçok partilinin de Başkan Alkan’ın görevine devam etmesi yönünde kendisine telkinde bulunduğu ifade ediliyor.

RİZE’DE HES UYGULAMASI

Rize Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, ülke genelinde ve Rize'de Kovid-19 pozitif vaka sayılarının artması üzerine yeni tedbirlerin hayata geçirilmeye devam edildiği belirtildi. Yapılan açıklamada denetimlerde karantina kurallarına uymayan kişilerin tespit edildiği ve idari para cezası uygulanarak Rize Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu aktarıldı. Bu kapsamda, kamu kurum ve kuruluşlarında Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden denetimlerin başlatılacağına dikkat çekilerek şunlar kaydedildi: "Daha kapsamlı denetimlerin yapılabilmesi, kamu kurum ve kuruluşlarımıza hizmet almak için gelen vatandaşlarımızın ve çalışan personelimizin sağlık güvenliği açısından kurum girişlerinde HES denetimleri başlatılacaktır. Denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilen kişilere gerekli cezai yaptırımlar uygulanacaktır. Yapılan bu denetimlerle birlikte olası risklerin önüne geçerek artan vaka sayısını durdurmak ve sayıyı azaltmak hedeflenmektedir. Tüm vatandaşlarımız tedbirlere uyma noktasında hassas davranırsa oluşan olumsuz tablo, kısa süre içerisinde normale dönecektir."

HÜR VE ÖZGÜR

Türkiye'nin ilk milli S/İHA Sistemi Bayraktar TB2'nin mimarı olan Trabzonlu Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından Akıncı ile ilgili yeni bir paylaşım yaptı. Bayraktar, Akıncı TİHA'nın tasarım onayının alındığını açıkladı.

Bayraktar, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: Bayraktar AKINCI, Kritik Tasarım Gözden Geçirme Toplantısı'nda Kritik Tasarım onayını aldı. Artık göreve bir adım daha yakın. Semalarımızda Hür ve Özgür!

SEÇİM KANUNU

Avrasya araştırma şirketinin yayınladığı ağustos ayı anketine göre, AKP ve MHP’nin toplam oyu yüzde 43’te kaldı. MHP ise yüzde 7,1 ile baraj altında kalıyor. Yaşanan oy kaybı üzerine Cumhur İttifak’ı harekete geçti. AKP ve MHP olası bir iktidar değişimini engellemek için seçim kanunu değiştirmeye hazırlanıyor. İddiaya göre, seçim kanunda yapılacak düzenlemeyle, milletvekili seçimlerindeki baraj düşürülecek. Değişiklikle, anketlerde baraj altında gözüken MHP’nin Meclis’e girmesi sağlanacak.

USTA ÜZDÜ

Trabzon’un köklü ailelerinden olan Usta ailesi büyük bir acı yaşadı. İş adamı Hüseyin Usta oğlu Şeref Usta’yı son yolculuğuna uğurladı. Trabzon’un sevilen sayılan isimlerinden Hüseyin Usta’ya başsağlığı, Şeref Usta’ya Allah’tan rahmet diliyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap