SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 10.01.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 10.01.2021

10 Ocak 2021 Pazar - 08:41




Olaylar ve Yaşananlar | 10.01.2021





TEK DOKTOR YETMİYOR

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Merkezindeki doktor açığından dolayı hastalar sıkıntı çekiyor. Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan bölge hastanesi konumundaki RTEÜ Onkoloji Merkezi’nde görevli tek medikal onkolog bulunduğunu, yüzlerce hastaya tek doktorun yetişemediğini belirterek, onkolog sayısının artırılmasını istedi. 

Bekaroğlu, “Söz konusu hastanede görevli tek medikal onkolog geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalandı; karantina süresince görev başında bulunamadığından yüzlerce hasta mağduriyet yaşadı. Hastanedeki iki medikal onkolog kadrosundan sadece birine atama yapıldığı için benzer şikâyetler geçmişten beri süregelmekte, salgının başladığı Mart 2020’den bu yana ise artarak devam etmektedir. Ayrıca Kovid19 dışında hastalığı olanların randevu alıp muayene olmaları çok zorlaşmıştır ve muayene olabilmek için siyasi torpil kullanıldığına yönelik söylentiler dolaşmaktadır” dedi.

AYVAZOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Etkileşimli Değerlendirme Alanı TÜBİTAK 1001 Projesi’nin Tanıtımı gerçekleştirildi.

TÜBİTAK 1001 COVID-19 özel çağrısı kapsamında desteklenen ve Trabzon Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Tatlı'nın yürütücülüğünde tamamlanan Etkileşimli Değerlendirme Alanı (EDA) Projesi, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğüne tanıtıldı.
Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ise özverili çalışmalarından dolayı proje ekibine, sürece sunduğu destek ve önemli katkılardan dolayı Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’na, YEĞİTEK Genel Müdürü Anıl Yılmaz’a ve ayrıca projenin tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek MEB ile gerçekleştirilecek ortak çalışmaların artması temennisinde bulundu.

Proje yürütücülüğünü Doç. Dr. Zeynep Tatlı, danışmanlıklarını ise Prof. Dr. Taner Altun, Prof. Dr. Tolga Erdoğan, Prof. Dr. Ünal Çakıroğlu yaptı. Proje Araştırmacıları, Doç. Dr. Derya Çelik, Doç. Dr. Gönül Güneş, Doç. Dr. Sibel Er Nas, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Orçan, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kokoç, Proje bursiyerleri olarak Arş. Gör. Havva Yaman, Göksel Çelenk, Şeyma Turan, Şeyma Nur Bekar, Şenem Alkan yer aldı.

ALKAN DEKAN OLDU

Gümüşhane’nin Altuntaş köyü nüfusuna kayıtlı Prof. Dr. Necmettin Alkan, Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ne dekan olarak atandı. Göreve getirildiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Alkan, ‘’ Çalışmalarımızla birlikte Sakarya Üniversitesi’ne hizmet etmek istiyoruz’’ dedi.

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığına Gümüşhaneli hemşehrimiz, Prof. Dr. Necmettin Alkan atandı. Gümüşhane’nin Altuntaş köyünde doğan Necmettin Alkan, Doktorasını Almanya’nın Freiburg şehrinde Al bert Ludwig Üniversitesi’nde yaptıktan sonra, 2004 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde Yrd. Doç. olarak göreve başladı. 2009 yılında doçent, 2014 yılında da profesör oldu.

ÖRS’E GEÇMİŞ OLSUN

İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs varis hastalığı nedeniyle hastanede gördüğü tedavi sonra çalışmalarını evinden yürütüyor. Örs’e İYİ parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Bedi Yaşar, “Trabzon Milletvekilimiz Hüseyin Örs'ün küçük bir operasyon geçirdiği haberini aldım. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım en yakın zamanda sağlığına kavuşur” deliğinde bulundu. Örs’e bizde geçmiş olsun diyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap