SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 09.01.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 09.01.2021

09 Ocak 2021 Cumartesi - 08:43




Olaylar ve Yaşananlar | 09.01.2021





AK PARTİ TRABZON

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin görevine devam etmeyeceğinin belirtilmesinin ardından yoğun kulis ve yoklama çalışmaları başladı. Yapılan çalışmalar Ortahisar ilçe ve il başkanlığı için sürdürülüyor. İl Başkanlığı için gündeme gelen isimlerin yanı sıra sürpriz isimler de Ankara’ya sunulacak. Parti olarak aday belirleme sürecinde geçmiş dönemlerde yapılan yoklamalar, temayüllere rağmen beklenmeyen ismin aday gösterildiğini bilen partililer şimdiden kim olur tartışması yapmaya başladı. Başkan adaylarının belirlenmesinde milletvekillerinin de etkin olacağını kimse gözden kaçırmamalı. Bunun yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da görüş belirteceğini unutmamak gerek. Bu arada ne kadar sessizliğe gömüldüğü söylense de eski Bakan Berat Albayrak’ın da aday tespitinde söz sahibi olacağı da bir başka ihtimal. Trabzon il başkanlığı için koltuğa oturtulacak isim Milli Görüş kökenli olacak denilse de en önemli faktör 2023’te ki seçimlere kadar her kesimi kucaklayacak, gönüllere girecek kadroların oluşmasını sağlamak olacaktır. En önemli ayrıntı ise Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son dakikada Revi’yi başka alanda görevlendirmesi yerine gelecek adayın tespit edildiği yönünde konuşulanlar. Her ne kadar yoklama, oylama yada temayül yapılırsa yapılsın son noktayı Erdoğan koyacak.

MEKTUP YAZMALI

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Yavuzağıralioğlu, “ABD'deki gelişmeleri her Türk vatandaşı gibi dikkatle izliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı, Trump’a "Aptallık yapma! Halkın iradesine saygı duymalısın. Darbecinin topraklarınızda bulunmasından dolayı ülkeye darbecilik sinmiş! Fetö elebaşını verin kurtulun." diye bir mektup yazmalıdır” dedi. Ağıralioğlu, “Memur maaşları, TÜİK'in açıkladığı ''şüpheli'' enflasyon rakamlarıyla bile enflasyona yeniktir. Alım gücü düşen tüm çalışanlarımız gibi memurlarımız da her geçen gün ağırlaşan ekonomik şartlar karşısında zor durumdadır” ifadelerini kullandı.

PİRİÇELEBİ’DEKİ VATANDAŞLARDAN ÇAĞRI

Rize Merkez’de Piriçelebi Mahallesi Ulubatlı Sokak’ta yaşayan mahalle sakinleri, mağdur olduklarını dile getirerek belli bir mevkiye kadar giden yollarının Armutlu Sokak’taki yol ile birleşmesi talebinde bulundular. Rize Belediyesi’ne çağrıda bulunan mahalle sakinleri, “Mahallemiz adate çıkmaz sokak. Yolumuzun olmayışından ötürü mağduriyet yaşıyoruz. Diğer mahalleye gitmek için farklı yollar kullanarak yolumuz çok fazla uzuyor. Buradaki yolumuz Armutlu Sokak’taki yol ile birleştirilirse tüm vatandaşlar rahat edecek. Özellikle de kadınlar, geceleyin büyük bir mağduriyet yaşıyor. Gece karanlıkta kimse yürüyemiyor. Belediyemizden ricamız yolumuzu yaparak bir an önce bu mağduriyete son vermesidir. İnşallah talebimiz en kısa sürede yerine getirilir” diyerek sitemlerini dile getirdiler.

ARDEŞEN’DE PARKOMAT ZAMLANDI

Rize’nin Ardeşen ilçe merkezinde uygulanan parkomat ücretlerine zam yapıldı. Yeni yılda Ardeşen Belediyesi tarafından uygulanacak olan parkomat ücretleri şu şekilde oldu: “0-30 dakika arası ücretsiz, 30-60 dakika arası 5 TL, 60 dakikadan sonrası her saat başı 7.50 TL tarifeye eklenecek.”  Öte yandan yeni parkomat ücretleri kimi vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken kimi vatandaşlar tarafından ise tepkiyle karşılandı.

SÜRÜCÜLER DİKKAT

Rize merkezi Salarha ve Muradiye beldesine bağlayan Salarha Tüneli'nin 2 bin 977 metre uzunluğundaki ilk tüpü geçtiğimiz hafta hizmete açıldı. Tünelin sadece Çamlıbel mahallesi Dörtyol köyü çıkışına gidişe açık olacağı belirtildi. Dörtyol köyünden girişlerin yasak olmasina rağmen buradan geçenlere 1339 lira para cezası kesileceği bildirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap