SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 08.04.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 08.04.2021

08 Nisan 2021 Perşembe - 09:14




Olaylar ve Yaşananlar | 08.04.2021





TRABZON’DA AŞI

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta 210 bin civarında aşılanması gereken kişinin olduğunu belirterek,  " 60-65 yaş grubu eklendikten sonra bu rakamlara çıktık. Bugünkü rakamlarla 140 bin aşılanma rakamlarına çıkacağız. Herkesin aşısını yaptırmasını bekliyoruz. Aşı randevularımız hem Sinovac hem de Biontech için açık. İnsanlarımız her iki aşıyı tercih edebilirler. İki aşı çeşidimiz de yeteri kadar bulunmaktadır. İnsanların hızlıca aşılanmasına bu toplumun ihtiyacı var. Lütfen herkes sırası geldiğinde, bir gün sonrayı beklemeden hızlıca aşısını yaptırsın ki toplumun korunması ve bağışıklığını sağlayabilelim. Trabzon’da 65 yaş üstü kişilerin yüzde 80’inin üstünde aşılamasını yaptık, hastaneye düşen bu yaş grubundaki vakalarımız oldukça azaldı. Aşının etkinliği bu anlamda oldukça fazla” dedi.

YARDIMCI MECLİS BAŞKANI

MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, MHP'li İl Genel Meclisi Başkanı olan Bülent Yardımcı'yı makamında ziyaret ederek yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Kasap, "İki yıl bu görevi yapan Süleyman Ağın'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Üç yıl görevi sürdürecek olan Bülent Yardımcı kardeşimizin görevi layıkıyla yapacağına inancımız tam. Cumhur İttifakı'nın ruhu Bayburt'a en iyi hizmeti verecektir" dedi. 
İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Yardımcı da verdikleri oylar ile kendisine bu görevi layık gören Bayburt halkına ve MHP İl Başkanı ve yöneticilerine teşekkür ederek, Bayburt için tüm gayretleri ile çaba sarfedeceklerini kaydetti. 

PEKMEZCİ’DEN KUTLAMA

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, İl Genel Meclisi Başkanlığına seçilen Bülent Yardımcı’yı tebrik etti. Başkan Hükmü Pekmezci mesajında; “İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminde tüm il genel meclis üyelerinin oylarını alarak Başkan seçilen Bülent Yardımcı’yı tebrik ediyorum. 2 yıldır başkanlık görevini yürüten Süleyman Ağın’a bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

ÜSTÜN BABA OCAĞINDA

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün baba ocağında siyasi partilerin başkanları ile buluştu. DEVA Partisi İl Başkanı Didem Kurt, CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, İYİ Parti İl Başkanı Ali Ateş, Saadet Partisi İl Başkanı Akın Demir, Demokrat Parti il başkanı Şerif Akıntürk ve Gelecek Partisi İl Başkanı Yasin Uçan’ın bulunduğu toplantı sonrası açıklama yapan Üstün, “Yüz yılları aşmış hısım akrabalık, dostluklar toplumsal kutuplaşmaya kurban edilmemelidir. Ben tüm hemşerilerimizin ülkemizdeki sorunlarla dertlendiğini iyi biliyorum. Bu yüzden iktidarı, muhalefeti bir araya gelip memleketimiz için toplumumuz için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olmalıyız. Bu toplumun değer ve gerçekleri vardır. Bunlar suni gündemlerle göz ardı edilmemelidir. Bir Gümüşhaneli nasılki Edirne’den , Hakkari’ye devletimizin milletimizin sıkıntısı ile üzülüp dertleniyorsa tüm siyasetçiler benim doğrum bu diyerek bencil davranamaz. Bugün il başkanları ile yaptığımız toplantılar her yerde artarak devam etmeli , herkes birbirini dinlemelidir. Gümüşhanemizde örnek olan bu buluşmaların genişleyerek ülkemize yayılması toplumun kucaklaşmasını ve birlikteliğini pekiştirecektir. Buradan bugünkü toplantıya fikirleri ile değer katan tüm il başkanlarımıza teşekkür ediyor, tüm hemşerilerimizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

GİRESUN BİR TURİZM KENTİ

Giresun’un bir turizm kenti olduğunu belirten AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın; “Tarihimiz, kültürümüzle bir tarih şehriyiz. Geçtiğimiz günlerde ölüm yıldönümünü kutladığımız Topal Osman Ağa önderliğinde iki tane gönüllü alay çıkararak, Kurtuluş Savaşı’nın ve ülkenin kaderini değiştiren bir şehiriz. Türkiye’de düşman işgaline uğramamış nadir şehirlerden birisi Giresun’dur. Ama Türkiye’de nerede düşman işgaline uğramış bir yer varsa orada Giresun Uşakları vardır. O yüzden diyoruz Giresun vefalı bir şehir diye. Osman Ağa’nın hikayelerini dinlediğimizde 100 yıl yaşamış bir insan gibi görüyoruz. Hüseyin Avni Alparslan komutasındaki gönüllü alayımız da önemli ve hayati adımlar atmışlardır. Bu ülkede özgür yaşıyorsak onların emeği, vardır” dedi.

GÖKTAŞ’IN ÜZÜNTÜSÜ

AK Parti’nin önemli isimlerinden Sultan Göktaş, “AK Partinin kuruluşunda, tanıdığım, gerçekten birbirimizi yürekten sevdiğimizi inandığım Abdurrahman Aydoğdu abimizin vefat haberi ile sarsıldım. Daha iki ay olmadı, bir akşam üzere aradı beni, güzel muhabbet ettik. Bu güzel insanı  ve diğer kurucu il yönetim kurulu üyelerini tanımama vesile olan kurucu İl Başkanı İbrahim Keskin'e teşekkürlerimi sunuyorum. AK Parti’nin kurucuları, partinin hafızaları bellekleri gibidir. Kuruculardan rahmetli olanlara Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Sağ olan tüm il, ilçe, mahalle köy temsilcilerine sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum” dedi

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap