SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 07.08.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 07.08.2019

07 Ağustos 2019 Çarşamba - 10:28




Olaylar ve Yaşananlar | 07.08.2019





VATANDAŞ MEMNUN

Rize Merkez’de Atatürk Caddesinin bir bölümü geçtiğimiz aydan itibaren parkomat uygulaması Rize Belediyesi tarafından kaldırılmıştı. Bu alanda sürücülere geçici ücretsiz park için 15 dakika süre verilmeye başlanmıştı. Süreyi aşanlarla 2. sırada park eden sürücülere ise cezai işlem uygulanmaya başlandı. Vatandaşlar ve esnaf, uygulamadan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’e teşekkürlerini iletti. Vatandaşlar, “Gerçekten güzel bir uygulama oldu. Artık şehrin merkezinde çok fazla trafik sıkışıklığı yaşanmıyor. Uygulamadan son derece memnunuz. Tüm ilgililerimize teşekkür ediyoruz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

PAZARCIK DÖKÜLÜYOR




Araklı’da bulunan Pazarcık Turizm Merkezinde yaklaşık 2 yıl önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla görkemli bir şekilde Turizm Festivalinin açılışı gerçekleştirilmişti. Etrafındaki muhteşem çam ağaçları ve doğasıyla yerli yabancı turistleri kendisine hayran bırakan Pazarcık Turizm Merkezi, şu sıralar ne yazık ki kaderine terk edilmiş. Orada bulunan tesisin işletmecisi, güler yüzüyle ve uygun fiyat tarifesi ile ziyaretçilerin takdirini kazanırken bazı eksiklikler de dikkatlerden kaçmıyor. Tesislerin yanı başındaki tuvaletlerde su akmazken ziyaretçiler zor anlar yaşıyor. Hem yerli turistler hem de yabancı turistler, ihtiyaçlarını rahatça gidermekte sıkıntı yaşarken bu nahoş durumu da tepki gösteriyorlar. Ayrıca bazı kamelyaların oturma banklarının da kırılması dikkatlerden kaçmıyor. Kısacası Pazarcık’taki turizm tesisi dışında kalan her şey dökülüyor. Araklı’nın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Pazarcık’ın bu durumu görenleri hayrete düşürürken ziyaretçiler bir an önce eksikliklerin giderilmesini istiyor.

ORHAN KOLLARI SIVADI




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Afyon’da düzenlenen Halkçı Belediyecilik çalıştayında açıkladığı 7 İlkeyi Borçka Belediyesi hayata geçirmek için kolları sıvadı. Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 7 ilke olarak ilan edilmiş maddeler, demokratik halkçı belediyeciliğin temel taşlarındandır. Biz de halkımıza verdiğimiz sözümüz gereği bu ilkeleri kendimize düstur edindik, bizim yapacağımız çalışmaların da yol haritası olacak başlıkları belediyenin görünür yerlerine astık, halkımız bize bu maddeler ışığında hesap sorabilsin, bizden talepte bulunabilsin" görüşlerine yer verdi.

KARPUZ UCUZLAMIŞ

TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon aylık yüzde 1.36 artış gösterdi. Yıllık enflasyon ise yüzde 16.65 oldu. Doğalgaza ve sigaraya yapılan zamlar henüz enflasyon rakamlarına yansımadı. Temmuz'da fiyatı en çok artan ürün bir hafta ve daha uzun süreli yurt içi turlar olurken, fiyatı en çok azalan ürün ise karpuz oldu.




ÇEBİ VAKFI

Çebi Vakfı, Araklı Çamlıktepe’de sel felaketinde hayatlarını kaybedenlerin ailelerine ihtiyaç duyulan eşyalarını alarak yaşadıkları ilçe merkezindeki evlerine teslim ettiler
Çebi Vakfı Araklı Çamlıktepe’de sel felaketinde hayatlarını kaybedenlerin ailelerine ev eşyası olarak 6 buzdolabı, 8 çekyat ve diğer eşyaları temin ederek ulaştırdı. Çebi Vakfı Genel Sekreteri Ayşe Çebi çamlıktepe’de selin yaşandığı bölgede yaptığı inceleme sonucunda ev eşyası ihtiyaçları tespit edilen ailelerin ilçe merkezinde taşındıkları kiralık evlere iletildi.  Araklı Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin katkılarından ve yardımlarından dolayı Çebi Vakfı Genel Başkanı Tayfun Çebi ve yönetim kuruluna teşekkür ederek Genel sekreter Ayşe Çebi’ye plaket verdi. Programa Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi de katıldı



 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap