SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 07.05.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 07.05.2020

07 Mayıs 2020 Perşembe - 09:43




Olaylar ve Yaşananlar | 07.05.2020





YAŞ ÇAYI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, yaş çay fiyatının pazartesi günü yapılacak Kabine toplantısı sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını duyurdu. Yazıcı, aynı toplantıda Doğu Karadeniz Bölgesi dışında yaşayan çay üreticileri için de kararın açıklanacağını kaydetti.

SEÇİM SİSTEMİ

Türkiye’nin gündemi yeni değişiyor. Odalar ve Barolar Birliği’nin seçim sitemi değiştirilecek tartışmaları başladı. Bu konuda Abdülkadir Selvi Ankara’da yaşanan gelişmeleri şu sözlerle değerlendirdi: “Baroların seçim sistemi değiştiriliyor. Nispi temsil sistemi getiriliyor. Meclis açıldıktan sonra ilk iş, baroların seçim sistemini değiştiren yasal düzenleme olacak. Çünkü baroların seçimi ekim ayında başlıyor. 2021 yılı mayıs ayında ise Türkiye Barolar Birliği’nin seçimi var. Mevcut sistemde en çok üyeye sahip olan İstanbul ve Ankara barosu etkin oluyor. Ama daha çok marjinal gruplar organize hareket ettiği için baroların yönetimlerini ele geçiriyorlar...

MÜHENDİS ODALARI

Ha, bir de sürpriz var. Sadece baroların seçim sistemi değiştirilmiyor. Mühendis odalarının seçim sistemi de değiştiriliyor. Mimar ve mühendis odaları, elektrik mühendisleri odaları gibi mühendis odaları bundan etkilenecek. Onlar için de nispi seçim sistemi getiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında geçen hafta yapılan MYK toplantısında karar alındı, çalışmalara başlandı. Ama henüz taslak halinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayından sonra Meclis’e sunulacak.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ VAR MI?

Peki Türk Tabipleri Birliği var mı? Yok. Türk Tabipleri Birliği, hendek savaşları sırasında PKK’ya destek veren açıklamaları nedeniyle şimşekleri üzerine çekmişti. Barolar birinci sırada geliyorsa, ikinci sırada Türk Tabipleri Birliği yer alıyordu. Ancak paketten çıkarıldı. Neden? Koronavirüsle mücadele sürecinde sağlıkçılarımız fedakârca çalışırken, böyle bir düzenlemenin yapılması doğru bulunmadı. Türk Tabipleri Birliği’ni pandemi kurtardı demek daha doğru olur. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında geçen hafta yapılan MYK toplantısında karar alındı, çalışmalara başlandı. Ama henüz taslak halinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayından sonra Meclis’e sunulacak.”

ŞOFÖRE DESTEK ŞART

Trabzon Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk, koronavirüsten olumsuz etkilenen şoför esnafının akaryakıt konusunda desteklenmesi gerektiğini belirtti. Oda Başkanı Şentürk, “Tüm yolcu ve yük taşımacılığı yapan esnafımız ticari akaryakıt verilerek desteklenmeli. Bu konuda yerel yönetimler de esnafımıza el uzatırsa el birliği ile virüsün olumsuz etkilerinden kurtulabiliriz” dedi.

BALTA’YA TEŞEKKÜR

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi Kemaliye Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Çavdaroğlu azalarıyla birlikte Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek hem ilçede koronovirüs ile mücadele için yaptığı çalışmalar hem de Kemaliye Mahallesi’ne yaptığı hizmetlerden dolayı bir çiçekle teşekkür ettiler.

NEFES OLACAK

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Nefes Kredisi ile finansman sıkıntısı çeken üyelerinin bir nebze olsun bu zorluğu giderebileceklerini belirtti. Şahin, burada yaptığı konuşmada, finansman bulmakta zorluk çeken işletmeler için 27 Nisan'dan itibaren TOBB Nefes Kredisi'nin devreye girdiğini anımsatarak, "Ordu'da, 2018 yılı cirosu 3 milyon lirayı geçmeyen üyelerimize 50 bin lira kredi verilecek. Böylelikle finansman sıkıntısı çeken üyelerimiz bir nebze olsun bu zorluğu giderebilecek” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap