SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 05.07.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 05.07.2019

05 Temmuz 2019 Cuma - 09:08




Olaylar ve Yaşananlar | 05.07.2019





VALİ ÇEBER SERDAR İLE GÖRÜŞTÜ

Rize Valisi Kemal Çeber, Kendirli Belde Belediye Başkanı Alaattin Serdar ile görüştü. Vali Çeber, beldede devam eden yatırımlar ile ilgili Başkan Serdar'la istişarelerde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Serdar, “Kendirli halkı büyük bir müteveccühle ikinci kez bizi bu göreve layık gördü. Halkımızla bütünleşerek görev yaptığımız ilk dönemde Kendirli beldemizde başta mega projeler olmak üzere birçok başarılı eseri hayata geçirdik. Tamamlanma aşamasında olan projelerimizi de en kısa sürede halkımızın hizmetine sunarak, beldemizi her alanda yaşanabilir bir merkez olması için gayretlerimizle, Cumhurbaşkanımızın hedef gösterdiği 2023 vizyonuna hazırlayacağız. Ziyaretlerden ötürü teşekkür ederim” dedi.

KADIRGA ŞENLİĞİ




Karadeniz Bölgesi’nin en önemli yayla şenliklerinden biri olan KadırgaYayla Şenliği; Şalpazarı, Maçka, Beşikdüzü, Tonya, Kürtün ve Özkürtün ilçeleri belediyelerinin işbirliğiyle 19 Temmuz 2019 tarihinde düzenlenecek. Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen ve Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut bir araya gelerek istişarelerde bulundular.

RİZE İHRACATINI ARTIRDI




Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, TİM’in Ticaret Bakanlığı ile birlikte açıkladığı ihracat verilerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Haziran ayında ihracatın, miktar bazında yüzde 1,6 azaldığına işaret eden Gülle, tarım ürünleri ihracatı miktar olarak yüzde 10,7 azalışla 1,3 milyon ton, madencilik ürünleri ihracatı yüzde 9,4 azalışla 2 milyon ton olduğunu kaydetti. Gülle, iller bazında en çok Rize’nin ihracatını artırdığına dikkat çekerek “İllere baktığımızda haziran ayında 81 ilimizin tamamı ihracat gerçekleştirdi. Bir önceki yılın haziran ayında ihracatı olmayan Kars 23 bin dolarlık ihracat gerçekleştirirken bunda Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri sektöründeki ihracat etkili oldu. Aylık ihracatın düşüşü ile birçok ilimizin ihracatı düşerken, 23 ilimiz ihracatını artırmayı başardı. En dikkat çekici artışlar ise ihracatını 4,5 kat artıran Rize, neredeyse 3 katına çıkaran Siirt ile yüzde 40’ın üzerinde artıran Adıyaman oldu” dedi.

AKÇAABAT’TA ACI GÜN

Trabzon Akçaabatlı iş adamlarından, köfteci Ahmet Kolot’un kızı; Okan, Ali, Muhammet ve Sümeyye Kolot’un kardeşleri olan Ebrunur Kolot geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirdi. Gözyaşları arasında toprağa verilen Ebrunur Kolot’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Akçabaat’ta bir başka acı ise öğretmen Selim Balcı’nın denizde yaşamını yitirmesiyle yaşandı. Giresun’da girdiği denizde yaşamını yitiren Balcı Akçaabat’ta sevenleri tarafından gözyaşları arasında ebedi yolculuğuna uğurlandı. Balcı’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.




ÇANAKÇI’NIN ÖDENEĞİ NEREYE HARCANDI?

Giresun’un 6430 nüfuslu şirin ilçesi Çanakçı’ya gönderilen kamu ödeneklerinin nerelere harcandığı hakkında sık sık dile getirilen iddiaların cevaplandırılması amacıyla CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Tığlı, “2015 yılında yapılan genel seçimlerden sonra Çanakçı ilçesinde öğretmen evi yapılması gündeme gelmiş ve konuyla ilgili ilçede bulunan eski ortaokul binasının öğretmenevine dönüştürülmesi için ilçeye ödenek gönderildiği ama gelen paranın öğretmenevi için kullanılmadığı sık sık kamuoyunda yer almıştı. Gelinen son noktada ortada ne öğretmenevi var ne de öğretmenevi için gönderilen para” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap