SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 05.05.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 05.05.2020

05 Mayıs 2020 Salı - 09:48




Olaylar ve Yaşananlar | 05.05.2020





SOYLU’NUN HASSAYİTE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, oğlu terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Salih Gökçe ile telefonda konuştu. Baba Gökçe'nin 'Sizden bir ricam var bakanım' sözleri üzerine Bakan Soylu'nun 'Buyur, emret' demesi üzerine baba, 2 oğlunun korucu olmasını isteğini söyledi. Soylu da 'Ben hemen Vali Beye söylüyorum. Hemen sağlıyorum inşallah.' şeklinde cevapladı.

ÇEBİ’DEN YAŞLI VATANDAŞLARA MORAL

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, sokağa çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşları ziyaret ederek onlara moral veriyor. Yaşlılarla bir süre sohbet eden Çebi, “65 yaş ve üstü büyüklerimizi ziyaret ettik. Arkadaşlarımızla birlikte siparişlerini teslim ederken onlarla hasbihal ettik. Evlerinde kalmalarının hem kendileri hem de toplum sağlığı açısından önemli olduğunu ifade ettik. Sayın Valimizin başkanlığındaki ekiplerle belediyemizin birimleri iş birliği içerisinde bu badireyi atlatmak için elinden geleni yapmaktadır. Sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere, emniyet ve jandarma personelimize, muhtarlarımıza ve belediye personelimize, tüm arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum” dedi.

KARAGÖZ TALİMAT VERDİ ESNAF YAPTI

Rize’nin İkizdere ilçesinde vatandaşlar, manav esnafının ve bazı marketlerin sebze reyonlarına ürünlere etiket fiyatı koymamasından dolayı şikayetini dile getirmişti. Bunun üzerine İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, manav esnafı ile irtibata geçerek ürünlere etiket fiyatı konulmasını istedi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karagöz, “İkizdere’de hep şikayet edilen bir husustu. Marketler tezgahlarına etiket fiyatı koymuyor diye. Telkinlerimizle, esnafımızın da husnüniyetiyle sebze ve meyve tezgahlarına bu sezondan itibaren artık etiket görebileceğiz. Bu duyarlılıklarından dolayı bu hassasiyeti gösteren esnaf kardeşimize ilçem adına şükranlarımı sunuyorum. İlçedeki tüm esnafımız bu hassasiyeti göstereceğine inanıyorum” dedi.

CHP ARDEŞEN MASKE DAĞITTI

Cumhuriyet Halk Partisi Ardeşen İlçe Başkanı Faruk Buçan, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ve kadın kolları ile sokakta vatandaşlara 4100 adet maske dağıttı. Buçan, yaptığı açıklamada “Kadın eli değmeden dünyada hiçbir şey güzelleşmez dedik ve insanlığı tehdit eden Covit-19 virüsüne karşı verdiğimiz topyekûn mücadeleye kadınlarımızın emeğini kattık. CHP kadın kollarından oluşan bir gönüllü gurubunun kendi emek ve el işçilikleriyle dikmiş oldukları cerrahi maskelerini yine kadın kollarının katılımıyla değerli halkımıza dağıtarak karınca kararınca Covit-19 mücadelesine destek verdik” dedi.

AKSA’DAN MOBİL HİZMET

Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin’de elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, yeni projesi mobil hizmet aracıyla abonelerinin ayağına kadar gidiyor. Abonelerinin hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeniliklerine ara vermeden devam ettiklerini açıklayan Aksa Elektrik Operasyon Direktörü Arda Hun, “Mobil hizmet aracımızla abonelerimizin ayağına kadar gidiyoruz. Covid-19 sebebiyle yaşadığımız olağanüstü günlerde bu hizmetimizle abonelerimiz ayağına kadar gelen hizmet aracı sayesinde istenilen gerekli evraklarla birlikte abonelik başvurusu, abonelik iptali, güvenli fatura ödeme gibi birçok işlemi kolay ve zahmetsizce yapabilecek. Çoruh bölgesinde ilk etapta 4 Mayıs Pazartesi – 8 Mayıs Cuma günleri arasında, Trabzon’un Merkez mahalleleri ile Akçaabat ilçesinde olacağız. Birkaç ay içerisinde araç sayımızı üç kat arttırarak, daha fazla abonemizin bu hizmetten yararlanmasını sağlayacağız” dedi.

SON DAKİKA GOL YEMEYELİM!

Trabzon Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt Covid-19 ile mücadele kapsamında devam eden süreçte tedbirlerde gevşemeye karşı aileleri Trabzonspor Kurt, “Covid-19 salgınına karşı devam eden süreçte psikososyal açıdan sürecin ilk zamanlarındaki hassasiyetin kaybolmaya başladığını; el yıkama, dezenfekten kullanımı gibi bazı tedbirlerde gevşeme yaşandığını gözlemlediğimizi üzülerek belirtmek istiyorum. Bunu yapmamalıyız! Gevşememeliyiz! Düşünün ki Trabzonspor’umuzun final maçını tribünden hep birlikte izliyoruz. Gelin Trabzonspor’umuza 2. Yarının sonlarında gol yedirmeyelim. Biliyoruz ki çocuklarımız evde enerjilerini yeterince atamıyor.   Herkes çok bunaldı. Psikolojik olarak yıpranmalar da oldu. Ama bununla baş edebilecek güçteyiz ve biraz daha sabretmemiz gerekiyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap