SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 05.01.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 05.01.2021

05 Ocak 2021 Salı - 08:54




Olaylar ve Yaşananlar | 05.01.2021





PERVASIZLIK

AK Parti Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, “Cumhur ittifakına ve ona oy veren vatandaşlarımıza "ahlaksız" diyen Kılıçdaroğlu hadsizlik yapmıştır. Bu sözler, millet iradesine hakarettir. Bu; pervasızlık ve utanmazlıktır. Kendisi gibi düşünmeyenlere ahlaksız diyen Kılıçdaroğlu siyasette seviyesizliğin dibidir” dedi.

Muş, “2008 yılında terör örgütü PKK, hayatının baharında daha 17 yaşında bir evladımızı, Eren kardeşimizi ve 6 masum gencimizi şehit etti. Eli kanlı çocuk katillerine ve onların destekçilerine lanet olsun! Eren'i ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” paylaşımında bulundu.

SANDIKTA YIKACAĞIZ

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Genel Başkanların Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Lokmasının yarısını çocuğu okusun diye gönderen, okulu bitirsin diye her türlü fedakarlığa katlanan ama sonrasında evladı iş bulamayan milyonlarca ailenin dramını Erdoğan bilmez, sarayda yaşayanlar bilmez” sözlerini paylaşarak, “Memur maaş artışı:%7.36 Emekli aylık artışı:%8.36 Bu rakamlar sefaletin, halka ihanetin, kirli oyunların rakamlarıdır. Emekçinin enflasyon altında ezildiği bu bozuk düzeni sandıkta yıkacağız ve insanca bir yaşam için emekliye, emekçiye hakkını vereceğiz” dedi.

YAZIK

AK Parti eski milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Milli Piyangonun yılbaşı çekilişinde Varlık Fonu’na kalan 75 milyon liranın SMS hastası çocuklar için kullanılması yönünde başlatılan tartışmaya, “Her konuyu siyasi rant aracı olarak kullanan muhalefet anlayışı yüzünden maalesef bir çocuğun daha hayata tutunması İçin çaba göstermek gibi insani bir tavrı ortaya koyabilmek çatışma unsuru haline getirilebiliyor. Yazık.. Herkes kendi sınavını veriyor daha doğrusu veremiyor” dedi.

ENFLASYON UÇTU

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, “Türkiye'nin hem hazinesi, hem Merkez Bankası boş. Hem bütçe açığı, hem cari açık veriyoruz. Diğer ülkelerin 6 katı faizle borçlanıyoruz. Bütçede faize 180 milyar ayrıldı! TÜİK'in ayarlanmış rakamlarına rağmen enflasyon uçtu; yıllık TÜFE %14,60, ÜFE %25,15 oldu! Enflasyon uçtu” ifadelerini kullandı.

RİZE’YE ÇOK YAKIŞTI

Türkiye genelinde vatandaşlara daha iyi ve hızlı hizmet vermek için nüfus müdürlüklerinde Nüfus Müdürlüğü Konsept Projesi uygulanıyor. Bu kapsamda Rize'de Valilik binası giriş katı Rize İl ve Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü olarak yeni yılın ilk mesai saatinden itibaren hizmet vermeye başlayacağından bir süredir sürdürülen konsept çalışması tamamlandı. Çalışmaların tamamlanması nedeniyle de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu yıl 200 nüfus müdürlüğünün daha yeni konsepte dönüştürüleceğini belirterek,  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı: "Rize Nüfus Müdürlüğümüze yeni konsept çok yakıştı mı yakıştı. Türkiye genelinde yeni konsepte dönüştürülmeye başlanan 260 nüfus müdürlüğümüzden 160'ı tamamlandı, 100'ünün çalışmaları devam ediyor. 2021 yılı içerisinde 200 nüfus müdürlüğümüz daha yeni konsepte dönüştürülecek."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap