SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 04.08.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 04.08.2019

04 Ağustos 2019 Pazar - 11:06




Olaylar ve Yaşananlar | 04.08.2019





BAŞKAN METİN VATANDAŞI DİNLİYOR

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, esnaf ve vatandaşlara yönelik ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. Başkan Metin, ziyaretlerde belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verip, esnaf ve vatandaşların talep ve şikayetlerini dinliyor. Vatandaşlarla sohbet edip istişarelerde bulunan Başkan Metin, kentte vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek ve günlük hayatı kolaylaştırmak adına düzenlemeler yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirtti. Başkan Metin, her fırsatta esnaf ve vatandaşlara ziyaretlerde bulunmaya devam edeceğini kaydetti. Esnaf ve vatandaşlar ise Başkan Metin’e talep ve şikayetlerini iletmenin yanı sıra gönül belediyeciliğinin en güzel örneğinin Rize’de yaşandığını kaydederek bunun için Başkan Metin’e teşekkürlerini ilettiler.

PTT ŞUBESİ




Trabzon’un Akçaabat ilçesinde Kireçhane PTT Şubesinin kapatılarak farklı bir yere taşınmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. PTT Şubelerini geri isteyen vatandaşlar,  Ulaştırma Bakanı M.Cahit Turan’a seslerini duyurmaya çalıştı.
Turan, “PTT şubesini böyle israfkar ve popülist davranarak sekiz ay sonra kapatmak hangi akla hizmettir. Kapatılan yer kira gittikleri yerde kira bu harcamalar kimin parası... Oysa ki esnafın hizmet aldığı, yüzlerce emekli vatandaşın maaşını aldığı bir merkez yerdeki şubeyi kapatıp mahalle arasında açmak ne kadar doğru bir düşünce” diyerek PTT Şubesi’nin açılmasını istedi.

EK ÖDEMENİN TARİHİ BELLİ OLDU




Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılmasına ilişkin 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere ek ödemenin tarihleri belli oldu. Bu kapsamda ÇAYKUR işçisini de kapsayan kamu işçilerine bu yıl ek ödemenin ilk yarısı 9 Ağustos Cuma günü verilecek.

TOKİ BAŞVURULARI BAŞLADI




Rize'nin Güneysu ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışa sunulan 133 adet konut için başvuruların başladığı ve 20 Ağustos'ta sona ereceği bildirildi. Başvuru bedelinin 2000 TL olduğu belirtilirken kuranın ise 26 Ağustos’ta yapılacağı açıklandı. Başvurunun yapılacağı bankanın ise Ziraat Bankası olduğu açıklandı. Güneysu’da vatandaşlar başvurularına başlarken başvurulara yoğun talebin olması bekleniyor.

HABER UYARISI

Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu: 



"Söz konusu haber de yer alan içeriğin eksik ve hatalı bilgilere dayanarak kaleme alındığı, bu tür haberlerin yargı gibi önemi herkesçe bilinen bir kurumun saygınlığını azaltabileceği gibi güvenilirliğini de olumsuz etkileyeceği tartışmasızdır. Habere konu hakim 23/05/2019 tarihli kura kararnamesi ile Gümüşhane Hakimliğine atanmıştır. Müstemir yetkisi 17/07/2019 tarih ve 802 sayılı karar ile asliye hukuk 1/2 olarak belirlenmiştir. 

Göreve başladığı tarihten 17/07/2019 tarihine kadar Adalet komisyonu görevlendirmesi ile boş bulunan mahkemelerde yetkilendirilmiştir. HSK tarafından önceden belirlenip değiştirilen bir yetkisi söz konusu değildir. Unutmayalım, yerel veya ulusal, yazılı, görsel ve sosyal medyada yer alan yargı ile ilgili haberlerde, ilgili olayın tüm boyutları ile bilinmeden haberleştirilmesi durumunda bundan en olumsuz etkilenen hepimizin üzerine titrediği Adalet kurumu ve toplumun adalet inancı olacaktır. Yargının tarafsız,hızlı ve adil işlediği,güven verdiği,birlik ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir hukuk devleti ve ülke çocuklarımıza borcumuz". 

 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap