SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 03.07.2022

Olaylar ve Yaşananlar | 03.07.2022

03 Temmuz 2022 Pazar - 09:20




Olaylar ve Yaşananlar | 03.07.2022





TIĞLI: 5 TON FINDIK KARIN DOYURMUYOR

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, yaklaşan fındık hasatı öncesinde TBMM’de yaptığı konuşmasında 5 ton fındık toplayan bir kişinin bile artık karnının doymadığını söyledi. Tığlı, “Eskiden 5 ton fındık toplayana fındık ağası denirdi. Bugün 5 ton fındık toplayan bir ağa fındığını bekletse ve 40 liradan satsa eline 200 bin lira geçer. Acaba bu ağanın maliyetleri düştüğünde elinde parası kalır mı, karnını doyurabilir mi” dedi. Tığlı, çoğu üreticinin bahçesine gübre atamadığını da ifade ederek” Bahçe altı temizleme gündeliği 1000-1200 lira bu durumda küçük bahçe sahibi olan üreticiler üretimden vazgeçer” diye konuştu.

BAŞKAN KARAGÖZ’DEN ÇAĞRI VAR

Rize’nin İkizdere İlçe Belediye Başkanı Hakan Karagöz, belediye ait köpek barınağında mama ihtiyacının arttığını belirterek yardım konusunda hayırsever iş insanlarına ve hayvan severlere çağrıda bulundu. Karagöz, “İkizdere Belediye’si köpek barınağı hasta yavru ve sokakta doğal ortamda bakılan sessiz dostlarımız sayısında artış olmuş, ilaç ve mama ihtiyaçları artmıştır. Stoklarda meydana gelen azalma önümüzdeki günlerde sıkıntı yaratacaktır. Bu sebeple sizlerden ricam isteyen  kargo ile kuru mama, isteyen İkizdere Belediye Başkanlığımız adına sadece  barınak ihtiyaçlarında kullanılmak üzere  açılmış hesaba  yardım ve bağış yapabilirsiniz. Miktarın önemi yok biliyoruz ki damlalar göl ve deniz olur” dedi.

GİRESUN’DA HEYET BELLİ OLDU

Giresun 3. Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti belirlendi. Vali Enver Ünlü başkanlığında oluşturulan Müteşebbis Heyeti Yönetim Kurulu, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakımelikoğlu, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır ve Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş’tan oluştu. Denetleme kuruluna ise Güce Belediye Başkanı Aytekin Boduroğlu ile Doğankent Belediye Başkanı Rüşan Özden getirildi. Giresun’a 3. OSB kurulmasının öncülüğünü yapan Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Giresun 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin Giresun’un kuzeyinde yer alan, Espiye, Yağlıdere, Güce, Tirebolu ve Doğankent ilçelerine önemli katkı sunacağını kaydetti.

GÜMÜŞHANE’DE SANAYİ TARTIŞMASI

Gümüşhane’de Modern Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi haziran ayı genel kurulu yapıldı. Toplantıda konuşan kooperatif başkanı Nurettin Saraç, mevcut durumla ilgili bilgi verdi. Kamuoyunda sanayi sitesinin Mescitli köyüne mi yoksa kararlaştırıldığı gibi Pirahmet kavşağı yakınlarındaki Harmancık köyüne mi yapılmasıyla ilgili tartışmaların halen sürdüğünü aktaran Saraç, “Yerimiz aşağıda mı yukarıda mı olsun tartışmaları da devam ediyor. Üyelerin bir kısmı aşağıda bir kısmı yukarıda olsun diyor ama isteklerin yüzde 80’i yukarda olması noktasında” diye konuştu. Asıl amaçlarının Gümüşhane’ye modern ve güzel bir sanayi sitesi yapılması olduğunu kaydeden Saraç, “Bunun aşağıya, yukarıya yapılması çok fark etmez. Esnaf ve ustalarımız duyarlı olsunlar” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap